12 مکمل غذایی رژیم کتوژنیک که حتما باید بشناسید!
یکی از بهترین رژیم ها برای لاغری رژیم کتوژنیک ( رژیم کتوژنیک چیست ) هستش. اما نکته ای که در مورد رژیم کتو وجود داره این هست که اگر قرار باشه برای مدت زمان طولانی استفاده بشه، باید در کنارش از مکمل غذایی رژیم کتوژنیک هم استفاده بشه. دلیلش هم این هست که بدن ما به ویتامین ها نیاز داره! علاوه بر این ارتباط کبد و رژیم کتوژنیک باعث میشه نقش مکمل ها در این رژیم پر رنگ تر بشن.
اما از اونجایی که مصرف میوه در رژیم کتو به خاطر وجود قند، محدود میشه، این ویتامین ها وارد بدن نمیشن. پس ما مجبور هستیم از طریق مکمل این ویتامین ها و مواد مغذی رو به بدن برسونیم. بر خلاف تصور بدِ خیلی از مردم در مورد مکمل های غذایی، خیلی از افراد به صورت طبیعی هم به این مکمل ها نیاز دارن. این مطلب قراره که به صورت کامل، مورد 12 مورد مکمل غذایی در رژیم کتوژنیک رو بهتون معرفی کنه.
این مطلب برای چه افرادی مفید است ؟
- افرادی که مصمم به اجرای رژیم کتوژنیک هستن.
- افرادی که زیر نظر مجموعه زیبیتو، از رژیم کتوژنیک Z217 پیروی میکنن.
- ورزشکارها و افرادی که برای کاهش وزن رژیم کتوژنیک رو انتخاب کردن.
- افرادی که برای بالا بردن اطلاعات عمومی مطالب دنیای تناسب اندام رو مطالعه میکنن.
فهرست موضوعی این مطلب
- مکمل غذایی رژیم کتوژنیک چیست ؟
- بهترین مکمل های غذایی رژیم کتوژنیک
- 1. روغن MCT، معروفترین مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
- 2. منیزیم، ضروری ترین مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
- 3. مکمل های الکترولیت و یا غذاهای غنی از مواد معدنی
- 4. مکمل فیبر به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
- 5. آنزیمهای هضم کننده
- 6. مکمل التیانین به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
- 7. مکمل ویتامین D
- 8. اسیدهای چرب امگا 3
- 9. مکمل پودر سبز، مکمل غذایی رژیم کتوژینک
- 10. کتون های برون زا
- 11. پتاسیم به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
- 12. مکمل هایی برای تقویت عملکرد ورزشی
مکمل غذایی رژیم کتوژنیک چیست ؟
برای شروع بهتره که یه تعریف درستی رو برای مکمل های غذایی داشته باشیم. این کمک میکنه تا دید منفی خیلی از افراد نسبت به این مکمل ها از بین بره. البته مهمه که شما از اصل بودن مکملی که تهیه میکنید مطمئن باشید.
مکمل های غذایی کاربردهای مختلفی اما معمولا برای افزایش مواد مغذی موجود در رژیم غذایی و یا کم کردن مشکلات سلامتی استفاده میشن. به عنوان مثال بعضی از افراد که با مشکل آرتروز یا پوکی استخوان دست و پنجه نرم میکنن، از مکمل های غذایی استفاده میکنن.
مکمل های غذایی در شکل ها و بسته بندی های مختلف در قالب قرص، کپسول، پودر، ژلاتین و به صورت مایع یا عصاره یافت میشه.خیلی از افراد در حالی که تصور میکنن بدنشون به هیچ چیزی نیازی نداره، در فقط مواد مغزی و ویتامین ها به سر میبرن. بنابراین خیلی طبیعیه که از مکمل ها برای جبران این کمبود استفاده بشه.
حتما بخوانید » بهترین قرص های لاغری در ایران
بهترین مکمل های غذایی رژیم کتوژنیک
اگر مقالات قبلی سایت که در مورد رژیم کتوژنیک منتشر شد رو مطالعه کرده باشید، قطعا میدونید که این رژیم که برای لاغری و کاهش وزن استفاده میشه، چه فواید دیگه ای هم برای بدن داره. غذاهایی که در رژیم کتو استفاده میشه، با درصد بندی خاصی استفاده میشه.
یعنی طبق برنامه باید از 70 تا 80 درصد چربی سالم، 20 تا 25 درصد پروتئین و در نهایت از 5 درصد کربوهیدارت استفاده بشه. غذاهایی که در این رژیم استفاده میشه معمولا دارای ارزش غذایی بالایی هستن. اما با این وجود به دلیل اینکه یک سری از خوراکی ها برای مدت زمان مشخص محدود میشن، بهتره که از مکمل های غذایی در کنار رژیم استفاده بشه تا بدن دچار کمبود نشه.
اگر بخوایم معروف ترین مکمل های غذایی رژیم کتوژنیک رو نام ببریم، میتونیم به مکمل فیبر، مکمل منیزیم و الکترولیت اشاره کنیم. در ادامه 12 مورد از مکمل هایی رو که افراد میتونن از اونها استفاده کنن رو معرفی میکنیم.
حتما بخوانید » مکمل اسلیم فست چیست ؟
نکته مهم
ممکنه این سوال پیش بیاد که آیا باید از همه این 12 مورد استفاده کرد؟ اگر اینطوری باشه که خب هزینه ی عمل کردن به رژیم کتوژنیک خیلی زیاد میشه و عملا اصلا به صرفه نیست. در جواب به این سوال باید بگیم که ما به عنوان یک مرجع در دنیای تناسب اندام وظیفه داریم در مورد مکمل غذایی رژیم کتوژنیک به صورت کامل توضیحات رو بدیم.
به همین دلیل هست که مقالات وب سایت زیبیتو نسبت به مقالات بقیه سایت ها کامل تر و با جزئیات بیشتری تنظیم میشه. صحبت در مورد 12 مورد مکمل غذایی رژیم کتوژنیک صرفا به این منظور نیست که باید یک فرد همه اونها رو تهیه کنه. هر مکمل در صورتی استفاده میشه که نسبت به اون نیاز احساس بشه. در ادامه با بررسی هر مکمل به صورت جداگانه در نهایت بیشتر با هر کدوم و زمان استفاده اون آشنا میشید.
[/box]1. روغن MCT، معروفترین مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
روغن MCT معروف ترین مکمل غذای رژیم کتوژنیک هست. به همین خاطر از این مورد به عنوان اولین آیتم برای معرفی استفاده کردیم. این مکمل در واقع نوعی اسید چرب موجود در روغن نارگیل هستش. اگر خاطرتون باشه گفتیم در رژیم کتو کبد سعی میکنه از چربی ها برای تولید کتون ها و درنهایت تامین انرژی بدن استفاده کنه.
کبد از چربی های موجود در این مکمل استفاده میکنه و اونها رو میشکونه تا در نهایت تبدیل به انرژی بشن. دقیقا مثل بنزینی که به عنوان سوخت در باک اتومبیل ریخته میشه. از اونجایی که تحقیقات زیادی روی رژیم کتو و البته روغن MCT انجام شده، مشخص شده استفاده از این مکمل روند کاهش وزن رو سریع تر میکنه.
دلیلش هم این هست که سرعت تولید کتون ها در بدن رو بیشتر میکنه. در نتیجه بدن در نبود منابع کربوهیدراتی برای تامین انرژی، سریع تر به سراغ سوزوندن کتون ها و البته چربیهای زائد بدن میره.
روش مصرف مکمل روغن MCT در رژیم کتوژنیک
برای استفاده از این مکمل غذایی رژیم کتوژنیک میتونید اون رو همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید. حتی میتونید اون رو درون اسموتی ها ترکیب و استفاده کنید. البته افرادی هم هستن که ترجیح میدن اونو به تنهای مصرف کنن که هیچ مشکلی هم نداره. نکته که باید بهش دقت کنید میزان مصرف هست. روزانه نباید بیشتر از یک قاشق غذاخوری از روغن MCT استفاده کنید چون ممکنه دچار اسهال بشید.
حتما بخوانید » رژیم پروتئین 14 روزه
2. منیزیم، ضروری ترین مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
بعد از صحبت در مورد روغن ام سی تی، حالت نوبت به صحبت در مورد منیزیم که یکی از ضروری ترین مکمل های رژیم کتو میتونه باشه، صحبت کنیم. ممکنه از خودتون بپرسید که وظیفه این مکمل غذایی رژیم کتوژنیک چیه؟
- سوخت و ساز مواد غذایی؛
- انتقال سینگالهای عصبی؛
- تعادل مایعات در بدن؛
- حفظ سلامت استخوان و ماهیچهها؛
- و…
حالا میدونید که چرا از ضروری بودن این مکمل صحبت کردیم. اگر بخوایم منابع دریافت منیزیم به صورت طبیعی رو بشناسیم، میتونیم به غلات سبوس دار، میوهها، لوبیا و لبنیات اشاره کنیم. اگر دقت کرده باشید متوجه شدین که همه این مواد غذایی در رژیم کتوژنیک ممنوع هستن. بنابراین بدن ما به منیزیم دسترسی نداره.
البته مواد غذایی مثل مغزها و اسفناج منیزیم فراوانی دارن سرشار از منیزیم هستن اما خب برای تامین نیاز بدن ما کافی نیستن. به همین خاطر این مکمل برای افرادی که رژیم کتو میگیرن خیلی میتونه مهم باشه.
اگر برای تهیه مکمل منیزیم سری به داروخانه بزنید، اولین سوالی که از شما پرسیده میشه این هست که کدوم مدلش رو میخواین؟ منیزیم در بازار به شکل های مختلفی به فروش میرسه. انواع مختلف مکمل های منیزیم عبارتند از :
- منیزیم آسپارتات
- سیترات
- لاکتات
- پلیسینات
- کلرید
روش مصرف مکمل منیزیم
در مورد روش مصرف مکمل منیزیم باید گفت مصرفش رو با 100 الی 200 میلیگرم در روز شروع کنید. دلیلش اینه که مصرف زیاد منیزیم موجب ایجاد اسهال در افراد میشه.
3. مکمل های الکترولیت و یا غذاهای غنی از مواد معدنی
از جمله ملزومات رژیم کتوژنیک تولید کتون ها برای تامین انرژی هست. اما تولید این مواد با دفع آب و الکترولیت ها همراهه. کمبود آب در بدن میتونه باعث بروز مشکلات در کلیه ها بشه. علاوه بر مشکلات کلیوی، کم شدن آب بدن باعث خارج شدن الکنرولیتهای ضروری و حیاتی بدن مثل منیزیم، پتاسیم، کلرید، فسفر و سدیم هم میشه.
پس این رو فراموش نکنید که حتما باید از این مکمل در طول مدتی که قصد دارین رژیم کتوژنیک رو بگیرین استفاده کنید. اگر قصد تهیه مکمل های الکترولیت رو دارین بدونید که این مکمل در دوز ها مختلفی به فروش میرسه. همونطور که در مورد قبل گفته شد، مصرف بیش از اندازه این مکمل ها میتونه باعث بروز اسهال در فرد بشه.
روش مصرف مکمل های الکترولیت در رژیم کتوژنیک
برای تامین الکترولیت های بدن، هر روز از مکمل منیزیم استفاده کنید. در منوی غذایی رژیم کتوژنیک، از غذاهایی مثل گوشت گاو بیشتر استفاده کنید. علاوه بر این بهتره که نمک بیشتری رو هم به غذاهاتون استفاده کنید تا این کمبود جبران بشه. مصرف زیاد آووکادو ( اگر در دسترستون هست ) و اسفناج هم به خاطر وجود پتاسیم، فراموش نشه.
حتما بخوانید » 15 علائم کمبود پروتئین
4. مکمل فیبر به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
اگر کمی در مورد فیبر ها مطالعه کرده باشین، قطعا میدونید که خوردن این ماده با وجود هضم نشدنش، برای سیستم گوارشی بدن خیلی میتونه مهم باشه. افرادی که از میزان کمی فیبر استفاده میکنن، با مشکل یبوست دست و پنجه نرم میکنن. میزان مصرف فیبرها به سن و جنسیت افراد بستگی داره. در کل هر فرد به مصرف روزانه 25 الی 31 گرم فیبر نیاز داره.
نکته خوشحال کننده ای که در مورد مکمل فیبر وجود داره این هست که شما نیاز چندانی به استفاده از اون در رژیم کتوژنیک ندارین. دلیلش هم اینه که خیلی از مواد غذایی که از اونها در رژیم کتو استفاده میشه، سرشار از فیبر هستن. به عنوان مثال : آجیلها، دانهها، آواکادو، سبزیجات برگدار و … از جمله مواری هستن که منبع فیبر به شمار میان.
مشکلی که بعضی از افراد در رژیم کتو باهاش مواجه میشن، یبوست هست. اگر درست و اصولی از موادی که حاوی فیبرها هستن در رژیم استفاده بشه، این مشکل به وجود نمیاد. معمولا مصرف زیاد گوشت، غذاهای دریایی، تخم مرغ و لبنیات مجاز این مسئله رو به وجود میاره. نکته ای که باید بهش دقت کنید اینه که اگر با وجود خوردن مکمل های فیبر، آب کافی در طول روز نخورین، خود مکمل فیبر میتونه بجای بهتر کردن اوضاع، وضعیت یبوست رو بدتر کنه.
حتما بخوانید » معجون سیر و عسل برای لاغری ؛ خواص و طرز تهیه
5. آنزیمهای هضم کننده
از جمله عوارض جانبی کاملا طبیعی رژیم کتوژنیک میشه به نفخ، حالت تهوع، خستگی و یبوست اشاره کرد. این موارد معمولا برای مدت زمان کوتاهی ایجاد میشن و بعد از بین میرن. دلیل به وجود اومدنشون هم مصرف زیاد چربی ها هست که البته کاملا طبیعی و اصلا نیازی نیست استرس بگیرین.
به همین خاطر مصرف آنزیمها ( مخصوصا آنزیم لیپاز ) میتونه کمک زیادی به تجزیه چربیها کنه و در نهایت باعث رفع این علائم میشه. علاوه بر لیپاز، پروتئاز و پیتیداز هم میتونن مفید باشن. عوارضی که گفته شد ممکنه در بین بعضی از افراد ایجاد بشه که در این صورت، پیشنهاد میکنیم از این مکمل رژیم غذایی کتوژنیک استفاده کنید.
روش مصرف مکمل آنزیم های هضم کننده
مقدار و شکل مصرف این مکمل رو با توجه به توضیحاتی که روی بسته بندی اون نوشته میتونید متوجه بشین. نکته ای که باید بهش توجه کنید این هست که آنزیم رو در کنار غذاهایی که چربی بالایی دارن استفاده کنید.
6. مکمل التیانین به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
جذب اسید آمینه ها برای بدن ما مشکل هست. التیانین هم جزو همین اسید آمینه ها هستش که باید از مکمل برای جذب اونها استفاده کرد. ممکنه براتون سوال بشه که این مکمل چه ارتباطی با رژیم کتوژنیک داره.
از جمله عوارض جانبی دیگه ای که رژیم کتو داره، مشکلات در کیفیت خواب، استرس کاذب، عدم تمرکز هست که خب این موارد هم کاملا طبیعی و زودگذر هستن. با این وجود افرادی که دلشون میخواد مطمئن باشن که این موارد براشون ایجاد نمیشه، میتونن از مکمل التیانین به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک استفاه کنن.
روش مصرف مکمل التیانین
التیاین به صورت پودر و یا قرص در داروخانه ها به فروش میرسه که هر دو موردش قابل استفاده هستن. دوز خاصی برای مصرف این مکمل وجود نداره، اما مقدار پیشنهادی برای اون 100 الی 400 میلی گرم در طول روز هست.
7. مکمل ویتامین D
ویتامین دی ( vitamin D ) یکی از مواردی هست که خیلی از ما ایرانی ها به اون نیاز داریم. با این وجود خیلی از افراد از این موضوع اطلاع ندارن. مصرف ویتامین D برای بدن بسیار ضروری و مهم هست. کمبود اون میتونه باعث عدم جذب کلسیم و در نهایت پوکی استخوان بشه.
علاوه بر این ویتامین D مسئول حمایت سیستم ایمنی بدن، تنظیم رشد سلولی، افزایش سلامت استخوان و کاهش التهاب در بدن هم هست. این موارد نشون میده که تا چه حدی باید در مورد مصرف این ویتامین جدی باشیم.
اما در مورد رژیم کتوژنیک و ارتباطش با این ویتامین باید بگیم که رژیم کتو، تاثیر زیادی روی کم شدن این ویتامین در بدن نداره. یعنی نمیشه گفت که استفاده از این رژیم باعث کمبود ویتامین دی میشه. با این وجود پیشنهاد میکنیم که حتما از این ویتامین استفاده کنید تا در صورت فقر، این کمبود برای بدن جبران بشه.
حتما بخوانید » 51 مواد غذایی پروتئین دار برای بدنسازی
8. اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6
امگا 3 جزو مواردی هست که از ایجاد اضافه وزن جلوگیری میکنه. اگر دنبال منابع این اسید چرب میگردین، باید به مصرف بیشتر ماهیهای چرب، تخمها و آجیلها بپردازین. علاوه بر امگا 3، امگا 6 هم وجود داره که منابع دریافت اون شامل گوشت ها، غلات و حبوبات و روغنهای گیاهی از جمله روغن ذرت میشه.
باتوجه به تحقیقات انجام شده روی افراد کتویی مشخص شده که استفاده از امگا 3 به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک، میتونه تاثیرات مثبتی روی سطح انسولین و تری گلیسیرید خون و کاهش التهابات بزاره. افرادی که درش شهرستان و یا روستاها زندگی میکنن، به خاطر مصرف گوشت و تخم مرغ ارگانیک، میزان بیشتری امگا 3 دریافت میکنن. این درمورد افرادی که در شهر های بزرگ زندگی میکنن یا از محصولات کارخانه ای استفاده میکنن، دقیقا برعکسه.
اگر شما جزو دسته دوم هستید و از طرفی رژیم کتوژنیک رو برای لاغری انتخاب کردین، بهتره از مکمل امگا 3 در رژیم کتو استفاده کنید. در مورد مقدار مصرف مکمل های امگا 3 ( که بیشتر از روغن ماهی، روغن کرل، جلبک و تخم کتان تهیه میشن ) باید دقت کنید. دوز مصرف اونها میتونه متفاوت باشه و بهتره که در مورد این موضوع بعد از مشورت با پزشک تصمیم درست رو بگیرید.
لطفا توجه کنید » اگر به ماهی یا صدف حساسیت دارید و یا از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنید، بهتره از امگا 3 استفاده نکنید.
9. مکمل پودر سبز، مکمل غذایی رژیم کتوژینک
از اونجایی که در رژیم کتوژنیک یکسری از سبزیجات به خاطر داشتن کربوهیدرات محدود میشن، بدن خواصی که در سبزیجات وجود داره رو از دست میده. به همین خاطر پیشنهاد میکنیم که از مکمل پودر های سبز که معمولا شامل اسفناج، اسپیرولینا، کلم، بروکلی و یکسری سبزیجات دیگه میشن رو استفاده کنید.
روش مصرف مکمل پودر سبز
پودر سبز رو میشه به روش های مختلفی استفاده کرد. مثلا میشه اون رو به شیک، اسموتی و نوشیدنیها اضافه کرد. البته میتونید با توجه به توضیحاتی که در مقاله « لیست مواد غذایی مجاز در رژیم کتوژنیک » آورده شده، از سبزیجات کم کربوهیدرات در وعده ها و میان وعده ها استفاده کنید.
حتما بخوانید » چگونه رژیم کتوژنیک بگیریم؟
10. کتون های برون زا را دریابید
ما به طور کلی دو مدل کتون داریم. کتون های درون زا و برون زا. کتور های درون زا ، بر اساس فرآیند کتوزیس در کبد و توسط خود بدن ساخته میشن. اما کتون های برون زا با خوردن مکمل و از خارج از بدن تامین میشن. مصرف این مکمل غذایی رژیم کتوژنیک به افرادی که میخوان باعث بالا رفتن میزان کتون بدنشون بشن پیشنهاد میکنیم.
در بخش توضیحات مربوط به مکمل روغن MCT توضیح دادیم که وقتی بدن کتون بیشتری دریافت میکنه، سرعت چربی سوزی و کاهش وزن هم بیشتر میشه. مکمل های کتون برون زا ، علاوه بر اینکه کمک میکنن تا سریع تر وارد فاز کتوزیس و چربی سوزی بشین، فواید دیگه ای هم برای بدن دارن.
کم شدن اشتها یکی از مواردی هست که میتونه در نهایت به لاغری بیشتر و سریع تر کمک کنه. افرادی که ورزشکار هستن هم میتونن از این مکمل استفاده کنن! در واقع این مکمل برای ورزشکارها ریکاوری سریع تر عضلات و بهبود عملکرد در زمان ورزش رو به همراه داره.
11. پتاسیم به عنوان مکمل غذایی رژیم کتوژنیک
نقش پتاسیم در بدن شبیه به نقش سدیم هست. هر دوی اینها روی انقباض عضلات بدن به خصوص عضلات قلب دارن. سطح پتاسیم پایین میتونه در نهایت ضربان قلب شما رو تغییر بده. اگر در مورد منابع طبیعی پتاسیم تحقیق کنید در نهایت به مواد غذایی مثل : میوه ها، سبزیجات، عدس ها، محصولات لبنی و پروتئین (گوشت، مرغ، ماهی) میرسید.
کمبود پتاسیم ( هیپوکالمی) میتونه در نهایت به شکل یبوست، خستگی و ضعف عضلانی ظاهر بشه. هیپوکالمی شدید هم میتونه باعث افزایش میزان ادرار و میزان قند خون، اختلال عملکرد مغز، فلج عضله و ضربان قلب نامنظم بشه (1).
نکته دیگه در مورد کمبود طولانی مدت پتاسیم این هست که می تونه فشار خون و خطر ابتلا به سنگ کلیه و همینطور کاهش کلسیم در استخوان هارو بالا ببره. خب حالا دیگه میدونید که چرا باید پتاسیم رو جزو برنامه مصرف قرار بدین. در مورد دوز مصرف، با توجه به شرایط بدنتون، با پزشک مشورت کنید.
حتما بخوانید » رژیم کتوژنیک و کبد چرب
12. مکمل هایی برای تقویت عملکرد ورزشی
اگر مقاله رژیم کتوژنیک چیست رو مطالعه کرده باشین، میدونید که درمورد انواع مختلف رژیم کتوژنیک در اون مقاله صحبت کردیم. در اون مقاله توضیح دادیم که یک سری از افراد که به صورت حرفه ای ورزش میکنن، از رژیم کتوژنیک برای کاهش وزن استفاده میکنن. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستین، میتونید از مکمل هایی که در ادامه معرفی میکنیم برای بهبود عملکردتون استفاده کنید.
کراتین مونوهیدرات
کراتین مونوهیدرات یکی از مکملهای رژیمی هستش که تحقیقات بسیاری روش انجام شده. نتیجه این تحقیقات نشون داده که قدرت رشد عضلات رو بالا میبره و در نهایت عملکرد ورزش رو هم بهتر و قدرت عضلات رو بیشتر میکنه.
کافئین
افراد ورزشکاری که عادت به خوردن قهوه دارن، این نکته رو حتما یادشون بمونه. یک فنجان قهوه اضافی یا چای سبز میتونه برای برای عملکرد ورزشی مفید باشه و سطح انرژی رو تقویت کنه. این مورد بخصوص بین ورزشکار هایی که تازه رژیم کتوژنیک رو شروع کردن میتونه مفید باشه.
آمینو اسیدهای زنجیرهای منشعب شده (BCCA)
اگر از آسیب های عضلانی در زمان ورزش میترسید، این مکمل رو فراموش نکنید. BCCA میتونه آسیب عضلانی مربوط به ورزش، درد عضلانی و خستگی در طول ورزش رو کاهش بده.
HBM (بتا-هیدروکسی بتا-متیل بوتیرات)
HBM میتونه از تحلیل عضلانی جلوگیری کنه. علاوه بر این میتونید از اون برای افزایش حجم عضلات استفاده کنید. مصرف این مکمل به افرادی که به تازگی ورزش رو شروع کردن یا شدت ورزش خودشون رو بالا بردن توصیه میشه.
بتا آلانین
مصرف مکمل بتا آلانین در زمان دنبال کردن رژیم کتوژنیک میتونه از خستگی و افت عضلانی پیشگیری کنه.
مقالات دنیای کتوژنیک را به ترتیب بخوانید :
- رژیم کتوژنیک | راهنمای کامل، مزایا و معایب + نمونه برنامه PDF
- فواید رژیم کتوژنیک از زبان کارشناس تناسب اندام
- چگونه رژیم کتوژنیک بگیریم ؟
- مواد غذایی مجاز در رژیم کتوژنیک ؛ به همراه نسخه PDF
- 15 عوارض جانبی رژیم کتوژنیک
- ریزش مو در رژیم کتوژینیک ؛ علت، جلوگیری و درمان
- صبحانه کتوژنیک ؛ 35 دستور غذایی ویژه صبحانه کتویی
- آشپزی کتوژنیک ؛ 10 دستور نهار کتوژنیک برای ایرانی ها
- شام کتوژنیک ؛ 10 دستور شام کتوژنیک ویژه ایرانی ها
- برنامه رژیم کتوژنیک برای لاغری + دانلود رایگان برنامه PDF
- 12 مکمل غذایی رژیم کتوژنیک که باید بشناسید!
- رژیم کتوژنیک و اتکینز چه تفاوتی دارند؟ ( مقایسه کامل )
- خارج شدن از رژیم کتوژنیک چگونه است؟
- رژیم کتوژنیک جنگجویان + کاملترین نمونه برنامه کتو جنگجویان
- رژیم کتوژنیک و کبد چرب با هم ارتباط دارند؟
برای اینکه رژیم کتوژنیک رو بگیریم باید همه اینها رو بخوریم؟
نه لزوما. اگر کسی از نظر مالی مشکلی نداره میتونه اونهایی که ضروری تر هستن رو تهیه و استفاده کنه. در کل خوبه این کار. اما اگر کسی توانش رو نداره لزومی نداره حتما تهیه کنه. مخصوصا افرادی که زیر نظر خود ما رژیم Z217 رو تهیه میکنن، به خاطر تنظیم درست غذاها تا 90% نیازی به استفاده از مکمل پیدا نمیکنن. مگر اینکه کسی بدنش نیاز پیدا کنه که در اون صورت بهتره مصرف کنه.
سلام
خسته نباشید
ببخشید من از کجا میتونم مکمل پتاسیم تهیه کنم ؟ از هیچ جایی نتونستم پیدا کنم . شما خودتون برای فروش دارید؟
داروخانه ها و فروشگاه های مکمل ورزشی دارند. باشگاه های بدنسازی هم بعضیا اقدام به فروش میکنن. اما مراقب باشید حتما جنس اصل و اورجینال تهیه کنید.
من از داروهای زیادی استفاده میکنم اشکالی در رژیم کتو ایجاد میکنه با نه به طور مثال قرص روزورکسین
خیر مشکلی نداره دوست عزیز. سعی کنید مصرف آب روزانتون زیاد باشه.