رژیم های لاغریصفر تا صد کتوژنیککاهش وزن

رژیم کتوژنیک چیست ؟ راهنمای گام به گام رژیم کتو + برنامه PDF

در دنیای رژیم های لاغری، دسته ای از رژیم ها وجود دارن که به اونها رژیم های لو کرب گفته میشه. رژیم لو کرب به رژیمی گفته میشه که میزان کربوهیدرات کمی در مدت زمان رژیم استفاده بشه. رژیم کتوژنیک یا رژیم کتو هم جزو همین دسته از رژیم های لاغری به حساب میاد.

این رژیم توی دنیا طرفدارهای زیادی داره چون دو تا ویژگی منحصر به فرد داره. اول اینکه در مدت زمان کوتاهی بدن به صورت خودکار حجم بالایی از چربی های خودش رو میسوزونه. دوم اینکه افراد توی این رژیم احساس گرسنگی نمیکنن. توی این مطلب قصد داریم تا به صورت کامل همه چیز رو در مورد رژیم لاغری کتوژنیک بهتون توضیح بدیم.

تا 10 کیلو لاغری در 30 روز به صورت تضمینی

موفق ترین رژیم لاغری مرحله ای در ایران و با غذاهای معمول ایرانی! به همراه رژیم شوک و رژیم تثبیت وزن و کتابچه راهنمای ورزش های حالت دهی شکم و پهلو! 
تا 10 کیلو لاغری در 30 روز با تضمین بازگشت وجه.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده نتایج بیشتر روی دکمه زیر کلیک کنید.

تخفیف ویژه به مدت محدود

مطالعه این راهنما برای چه افرادی کاربرد داره ؟

  • افرادی که میخوان اطلاعات کاملی در مورد رژیم لاغری کتوژنیک به دست بیارن و نیاز به یک راهنمای جامع دارن.
  • افرادی که مصمم هستن رژیم کتو رو شروع کنن اما نمیدونن چطور و از کجا باید شروع کنن.
  • افرادی که میخوان رژیم لاغری کتوژنیک رو استفاده کنن اما میخوان از یک جای معتبر این رژیم رو تهیه کنن تا خیالشون راحت باشه.

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


از اونجایی که قراره این مقاله کاملترین راهنما در مورد رژیم لاغری کتوژنیک باشه، از تاریخچه رژیم شروع میکنیم. اصلا این رژیم کتو از کجا اومده و برای چی طراحی شده بوده؟ 

خیلی از افراد تصور میکنن که این رژیم از همون ابتدا برای لاغری ایجاد شده اما اینطور نیست. این رژیم برای افراد مبتلا به صرع در سال 1920 میلادی در مرکز پزشکی جان هاپکینز طراحی شد. ممکنه این سوال توی ذهتون ایجاد شده باشه که استفاده از رژیم لو کرب ( کربوهیدرات پایین ) چه تاثیری روی بیماری صرع داره؟

با توجه به تحقیقاتی که انجام شد، دانشمندان متوجه شدن که مصرف نکردن یک سری از مواد غذایی یک دوره زمانی کوتاه ( به خصوص خانواده غذاهای حاوی کربوهیدرات )، به کاهش میزان تشنج در بیماران مبتلا به صرع کمک میکنه.  علاوه بر این اثرات مثبت دیگه ای هم مثل کم شدن میزان چربی و قند خون، کلسترول و اشتها رو هم به همراه داره .

فهرست موضوعی مقاله

برای دسترسی آسون به هر بخش از مقاله کافیه روی تیتر مورد نظرتون در فهرست زیر کلیک کنید.

رژیم کتوژنیک چیست ؟

رژیم غذایی کتوژنیک چیست ؟

رژیم غذایی کتوژنیک که البته با اسم های رژیم کتو ( کیتو ) و یا کتو زا هم شناخته میشه بر اساس یک اصل ساده کار میکنه. افرادی که این رژیم رو طراحی کردن معتقد بودن اگر در یک برنامه غذایی پروتوئین و چربی بیشتر و کربوهیدرات حذف و یا بسیار کم بشه، میتونه روی بیمارهای صرع تاثیر مثبتی بزاره.

نتایج این رژیم نشون داد که علاوه بر کنترل بیماری صرع لاغری هم اتفاق میوفته و این تبدیل دلیل شهرت این رژیم در سطح جهان شد. با توجه به تحقیقاتی که انجام شد، محققین متوجه شدن که افراد معمولی هم میتونن از این رژیم به عنوان یک رژیم خوب و سریع کاهش وزن استفاده کنن.

شاید برای خیلی از افراد نخوردن کربوهیدرات هایی مثل نان سفید، نوشابه، شکر ، شیرینی و … یک مقدار سخت باشه اما قطعا نتیجه ای که از این رژیم بدست میاد ارزشش رو داره. این رژیم در مدت زمان کم کاری میکنه که شما خیلی سریع به وزن ایده آل و چیزی که میخواستین برسید.

البته این موضوع هم نباید فراموش بشه که چیزمان غذاها در رژیم کتوژنیک یک سری اصول خاص خودش رو داره. در واقع تنظیم درست غذاها، میان وعده ها، مقدار هر ماده غذایی و ترتیب مصرف هست که چربی سوزی خودکار بدن رو فعال میکنه. نکته مثبت و فوق العاده ی دیگه ای که درمورد این نباید فراموش کرد این هست که شما به هیچ وجه احساس گرسنگی نمیکنید.

آمار جالب تفاوت نتیجه رژیم کتوژنیک با رژیم کم چربی


این آمار که توسط وبسایت healthline منتشر شده، قدرت رژیم کتوژنیک در کاهش وزن رو به خوبی نشون میده. توی این آزمایش دو نفر، یکی با وزن 110 کیلو و شخص دیگه با وزن 108 کیلوگرم انتخاب شدن. برای شخص با وزن 110 کیلو رژیم کم چربی و برای شخص با وزن 108 کیلو رژیم کتو درنظر گرفته شده.

هر دور نظر در مدت زمان 27 روز مورد آزمایش قرار گرفتن. بعد از 27 روز شخصی که 110 کیلوگرم وزن داشت، با استفاده از رژیم کم چربی وزنش به عدد 105.5 رسید. یعنی 4.5 کیلو کاهش وزن رو تجربه کرد.

اما شخصی که با وزن 108 کیلوگرم از رژیم کتوژنیک برای لاغری استفاده کرد، در مدت زمان 27 روز به وزن 101.2 کیلوگرم رسید. یعنی در حدود 7 کیلوگرم کاهش وزن. این آزمایش تاثیر فوق العاده ی رژیم کتو نسبت به رژیم کم چربی رو به خوبی ثابت میکنه.

رژیم کتوژنیک و تفاوت آن با رژیم کم چربی

شاید جالب باشه اگر بدونید که رژیم کتوژنیک با رژیم های کم کالری هم بررسی شده. نتیجه این بررسی نشون داده  افرادی که از رژیم غذایی کتوژنیک استفاده کردن، 2.2 برابر وزن کمتری نسبت به افرادی که رژیم کم کالری استفاده کردن، کاهش وزن داشتن. علاوه بر این سطح کلسترول تری گلیسیرید و HDL هم در بین افراد با رژیم کتویی، بهبود پیدا کرده بود.

رژیم کتوژنیک چطور کار میکند ؟

یک انسان طبیعی توی رژیم غذایی روزانش از انواع مواد غذایی استفاه میکنه. کربوهیدرات ها هم جزو این دسته از مواد غذایی هستن. بنابراین بدن یک انسان طبیعی ترجیح میده انرژی خودش رو خیلی سریع و راحت از طریق کربوهیدرات ها یا همون فرآورده های قندی بدست بیاره.

این یعنی بدن نیازی به سوزوندن چربی های زائد خودش نداره چون انرژیش از جای دیگه تامین میشه. از طرفی بدن ما به اندازه ی نیازش انرژی از کربوهیدرات ها جذب میکنه و مقدار باقی مونده ( اضافه ) رو به صورت چربی در نواحی شکم و پهلو و … ذخیره میکنه که باعث چاقی بیشتر میشه.

صحبت اصلی رزیم کتوژنیک اینه که ما کربوهیدات ها رو گزینه ی اول بدن برای به دست آوردن انرژی هستن رو حذف کنیم. این کار باعث میشه بدن ما به دنبال یک منبع انرژی دیگه بگرده. دقیقا توی همین زمان ما پروتوئین و چربی های مفید بیشتری رو وارد بدن میکنیم. بدن ما به صورت خودکار سراغ شکستن پروتئین های چربی این مواد میره.

بعد از مدتی بدن ما به سوزوندن چربی برای کسب انرژی عادت میکنه و در نهایت به سراغ چربی های زائدی که قبلا در نواحی مختلف بدن ذخیره شده بودن میره. دقیقا به همین دلیل هست که این رژیم خیلی سریع و با قدرت بی نظیری باعث لاغری و کاهش سایز میشه.

به طور کلی مقدار کربوهیدراتی که در رژیم های لو کرب مجاز به استفاده هستیم کمتر از 50 گرم در طول روز هست. این نکته رو همیشه گوشه ذهنتون داشته باشید.

رژیم لاغری کتوژنیک چطور لاغر میکند ؟

توی بخش قبلی تا حدودی در مورد اینکه این رژیم چطور عمل میکنه صحبت کردیم. در این قسمت اجازه بدین تا کمی ریزتر بشیم و این موضوع رو دقیق تر بررسی کنیم.

بدن ما در حالت معمولی کربوهیدرات هایی رو که دریافت میکنه رو تبدیل به قند یا همون گلوکز میکنه. هورمون انسولین در بدن وظیفه انرژی دادن به سلول ها رو داره. یعنی قند رو از خون میگیره و بین سلولها پخش میکنه تا استفاده کنن.

با توجه به این موضوع زمانی که ما هر چیزی رو که باعث بشه توی بدنمون قند یا گلوکز تشکیل بشه رو میخوریم، انسولین بدنمون هم به همون مراتب بیشتر میشه.

مقاومت انسولینی و چاقی بعد از آن

مصرف بیش از اندازه ی کربوهیدارت و خوراکی های شیرین، باعث به وجود اومدن مقاومت انسولینی (Insulin Resistance) در بدن میشه. توی این حالت سلول‌های بدن به انسولین جواب نمیدن و نمیتونن از قندخون برای سوخت و ساز استفاده کنن.

در مقابل بدن هم برای جبران، انسولین بیشتری تولید میکنه. در نهایت هم انسولین و هم قند خون بالا میره. جالبته بدونید که همین مقاومت انسولینی که خیلی ها ازش اطلاعی ندارن، مقدمه دیابت نوع 2 و افزایش وزنه.

در نتیجه ی مقاومت به انسولین :

  • بدن شما احساس سرما میکنه.
  • زیاد غذا میخورید اما خیلی زود هم گرسنه میشید.
  • دچار افزایش وزن ( چاقی ) میشید، در عین حالی که بدن مواد مغزی رو جذب نمیکنه.
  • با وجود انواع مختلف رژیم هایی که میگیرید، هیچ کاهش وزنی رو تجربه نمیکنید.
  • تعداد دفعاتی که به دستشویی میرید، بیشتر میشه.
  • از نظر ذهنی تمرکزتون رو از دست میدین.

رژیم کتوژنیک و انواع مختلف آن

انواع مختلف رژیم های کتوژنیک

رژیم غذایی کتوژنیک انواع مختلف و متنوعی داره که در ادامه اونها رو بهتون معرفی میکنیم. تفاوتی که این رژیم ها با هم دارن در روز ها و  البته درصد بندی مواد غذایی هستش.

رژیم کتوژنیک استاندارد ( SDK| standard ketogenic diet )

اولین مدل از رژیم های کتوژنیک مدل استاندارد هستش. توی این مدل رژیم کتوژنیک مقدار خیلی کمی کربوهیدارت قابل مصرف هستش. در مورد سایر مواد غذایی هم میشه گفت مقدار متوسطی پروتئین و مقدار زیادی چربی قابل استفاده هستش.

رژیم کتوژنیک دوره ای ( CDK )

در مدل رژیم کتوژنیک دوره ای یا CKD ، روز اول هفته باید دقیقا طبق رژیم کتوژنیک استاندارد عمل کنید. در دو روز پایانی هفته مجاز هستید مقدار بیشتری کربوهیدرات مصرف کنید.

رژیم کتوژنیک هدفمند( TDK )

 اگر جزو افرادی هستین که به صورت حرفه ای ورزش میکنید، میتونید از رژیم کتوژنیک هدفمند استفاده کنید. توی این سبک از رژیم کتوژنیک، میزان مصرف کربوهیدرات ها در زمان های ورزش بیشتر میشه. این کار قدرت بیشتری در اختیار بدن در زمان تمرین میگذاره.

رژیم غذایی کتوژنیک با پروتئین بالا

این این سبک رژیم کتوژنیک هم دقیقا شبیه به رژیم استاندارد کتوژنیک هست با این تفاوت که پروتئین بیشتری داره. رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا شامل 60٪ چربی، 35٪ پروتئین و 5٪ کربوهیدرات میشه.

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


من بدنسازی میرم، کدوم مدل به دردم میخوره ؟

اگر شما جزو افرادی هستید که بدنسازی کار میکنید، بهتره که از سه مورد آخر یکی رو با توجه به شرایطتون انتخاب کنید. اگر به چربی سوزی زیادی احتیاج دارین میتونید از سبک کتوژنیک هدفمند یا دوره ای استفاده کنید. یعنی فقط در زمان تمرین کربوهیدرات بیشتری مصرف کنید.

اگر در زمان تمرین دچار ضعف بدنی و کمبود انرژی میشید، مدل دوره ای بیشتر به درد شما میخوره. در صورتی که قصد دارین در کنار چربی سوزی زیاد، بدن عضله سازی خودش رو ادامه بده، از سبک رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا باید استفاده کنید.

رژیم کتوژنیک و فواید آن

فواید رژیم کتوژنیک را بخوانید تا بدانید

تا اینجای مطلب قطعا در مورد مزیتی که رژیم کتوژنیک از نظر کاهش وزن و لاغری نسبت به رژیم های دیگه داره، اطلاعات لازم رو کسب کردین. ممکنه تصور کنید که مزیت های این رژیم فقط مواردی بود که در موردشون توضیح داده شد. اما اینطور نیست. رژیم غذایی کتوژنیک فواید دیگه ای هم داره که در این قسمت قصد بررسی اونها رو داریم.

1) کاهش وزن با رژیم کتوژنیک


با توجه به آزمایشهایی که انجام شده دانشمندان متوجه شدن که رژیم کتوژنیک نسبت به هر مدل رژیم دیگه ای تاثیر فوق العاده بیشتری داره. این موضوع برای ما و همه افرادی که جزو خانواده ی زیبیتو هستن تبدیل به یقین شده. وجود بیش از 10 هزار نتیجه فوق العاده در طول دو سال اخیر قطعا نشون دهنده قدرت رژیم کتوژنیک هستش.

2) رژیم کتوژنیک دشمن سرطان


اگر به توضیحاتی که قبل تر داده شد توجه کرده باشین، قطعا میدونید که وظیفه انسولین توی بدن انسان رسوندن قند به سلول و یا ذخیره کردن اون به شکل چربی هستش. افرادی که رژیم کتوژنیک رو انتخاب میکنن، قند موجود در بدن رو خیلی سریع میسوزونن. بنابراین نیازی به تولید انسولین بیشتر نیست.

ممکنه بگید این چه ارتباطی به سرطان داره. سلول های سرطانی فقط و فقط میتونن از قند برای زنده موندن استفاده کنن. یعنی توانایی اینکه مثل سلول های سالم و طبیعی بدن، از چربی به عنوان سوخت استفاده کنن رو ندارن. بنابراین وقتی قند بهشون نرسه ضعیف میشن. به همین خاطر احتمال متبلا شدن به سرطان در بین افرادی که از رژیم کتو استفاده میکنن، خیلی کم هست.

3) رژیم کتوژنیک و بیماری‌های قلبی


زماین که در مورد سلامت قبل و رژیم کتوژنیک که یک رژیم سرشار از چربی هست صحبت میکنیم، خیلی ها تعجب میکنن. رژیم کتو چربی های مضر بدن رو دفع و از چربی های مفید استفاده میکنه. این باعث میشه که سلامت قلب و عروق حفظ بشه.

دلیل این موضوع این هست که با کمتر شدن انسولین ( با توجه به رعایت رژیم کتوژنیک ) باعث میشه که کلسترول کمتری هم توی بدن ایجاد بشه. این یعنی خداحافظی با فشار خون بالا، عروق گرفته شده، نارسایی های قلبی و  سایر بیماری های مرتبط با قلب !

4) رژیم کتوژنیک به درمان آکنه کمک میکند


سلامت پوست با مصرف کربوهیدرات، ارتباط مستقیم دارن. یعنی هر چقدر که سعی کنید کمتر کربوهیدرات مصرف کنید، در نتیجه انسولین کمتری هم بدن ترشح میکنه و در نهایت ترشح هورمون های دیگه ی بدن که به انسولین مرتبط هستن هم ، کنترل میشن. این کمک میکنه که پوست کمتر دچار آکنه و جوش های زیر پوستی بشه.

5) رژیم کتوژنیک برای مقابله با دیابت


دیابت یکی از بیماری هایی هستش که متاسفانه خیلی از افراد درگیر اون هستن. فرقی هم نمیکنه که سنشون بالا باشه و یا سنشون کم باشه. در هر صورت این بیماری زندگی رو مختل میکنه. جالبه بدونید که رژیم غذایی کتوژنیک به صورت مستقیم روی دیابت  تاثیر میزاره و روند تشدید اون رو معکوس میکنه.

دلیل این اتفاق کاهش طبیعی سطح قند خون و حذف اثر منفی انسولین بالای خون هستش. اگر شما با بیماری دیابت دست و پنجه نرم میکنید، به خصوص دیابت نوع اول، خیلی مهم و ضروریه که اول با پزشکتون  در مورد تغییر رژیم غذاییتون مشورت کنید. به هیچ وجه خودسرانه عمل نکنید.

6) رژیم  غذایی کتوژنیک و درمان صرع


همونطور که میدونید، ابتدای مقاله در مورد دلیل ساخته شدن رژیم کتوژنیک و ارتباط این رژیم غذایی با بیماری صرع صحبت کردیم. در سال 1920 محققین سعی کردن از این رژیم برای کنترل بیماری افرادی استفاده کنن که نسبت به دارو های صرع واکنش مثبتی نشون نمیدادن. اگر بخوایم بهتر بگیم، بیماری اونها با استفاده از دارو قابل کنترل نبود.

در ابتدا این رژیم روی کودکان تست شد و نتایج مثبتی هم داشت. بعد از اون روی بزرگسالها هم تست شد و معلوم شد که این رژیم به صورت کلی روی همه افرادی که از بیماری صرع رنج میبرن نتجه فوق العاده مثبتی داره. در واقع نیاز این افراد رو به دارو برای کنترل بیماری از بین میبرد و کمتر دچار حملات صرع میشدن.

7) رفع اختلالات سیستم عصبی با رژیم کتو


رژیم غذایی کتوژنیک روی بیماری ها و اختلالات سیستم عصبی تاثیر مثبت میزاره. به عنوان مثال یکی از همین اختلالات بیماری صرع هست که در موردش صحبت کردیم. نکته ی جالب اینجاست که تاثیر مثبت این رژیم به همینجا ختم نمیشه. آزایمر، پارکینسون و اختلالات مربوط به خواب هم جزو مواردی هستن که میتونن با اسفاده از این سیستم و برنامه غذایی بهبود پیدا کنن.

8) سندرم تخمدان پلی کیستیک


با شنیدن سندرم تخمدان پلی کیستیک، اولین چیزی که افراد میپرسن این هست که اصلا این بیماری چیه؟ زمانی که تخمدان های یک خانم بزرگتر از اون حالت طبیعی که باید باشن، میشن این بیماری ایجاد میشه.

در واقع اینطور بگیم که اطراف تخمدان یک سری کیسه های کوچیک مایع تشکیل میشه که علت اون هم بالا رفتن مقدار انسولینی هست که در بدن ترشح شده.

اگر این مقاله رو با دقت خونده باشین، قطعا میدونید که یکی از ویژگی های رژیم کتوژنیک پایین آوردن سطح انسولین بدن هست. پایین اومدن انسولین با بهبود پیدا کردن این بیماری نسبت مستقیم داره.

9) رژیم کتو ، دوست ورزشکارها


یکی از رژیم های دوست با ورزش، رژیم غذایی کتوژنیک هستش. افرادی که به صورت حرفه ای ورزشهای استقامتی کار میکنن میتونن از این سبک غذایی برای بهتر شدن رکوردهاشون استفاده کنن. شاید جالب باشه اگر بدونید خیلی از ورزشکارهای بزرگ حهان مثل مایکل جردن، در زمان ورزش حرفه ایشون از این رژیم استفاده کردن.

رژیم غذایی کتوژنیک به رشد عضلات بدن کمک میکنه. دلیلش هم بالا بودن مصرف پروتئین هستش. علاوه بر این، رژیم کتو روی میزان اکسیژنی که وارد بدن و خون میشه تاثیر مثبت میزاره. به همین خاطره که استقامت در ورزشکارها بالا میره. البته این موضوع هم فراموش نشه که رعایت این رژیم برای همه ورزشکار ها پیشنهاد نمیشه.

عوارض رژیم کتوژنیک

رژیم کتوژنیک و عوارض آن

بعد از صحبت های مختلف در مورد خوبی ها و جنبه های مثبت رزیم کتوژینک، بالاخره نوبت به صحبت کردن در مورد عوارض رژیم کتوژنیک رسید. تیم زیبیتو به عنوان یک رسانه در حوزه تناسب اندام وظیفه و رسالت خودش میدونه که همه اطلاعات رو در اختیار کاربران خودش قرار بده. به همین خاطر خیلی طبیعیه که الان توی این قسمت بخوایم راجع به عوارض صحبت کنیم.

نکته مثبتی که در مورد این رژیم وجود داره این هست که عوارضش نسبت به خیلی از رژیم های دیگه، خطرناک و مشکل ساز نیستن. موارد زیر به عنوان عوارض رژیم غذایی کتوژنیک در بین بعضی از  افراد در سراسر جهان مشاهده شده.

  • پایین اومدن سطح قند خون
  • سردرد
  • خستگی و کمبود انرژی
  • ضعف یا درد عضلانی
  • خواب ضعیف
  • یبوست، تهوع یا ناراحتی معده ( این مورد در رژیم کتوی اصلاح شده با غذاهای ایرانی وجود نداره )
  • خستگی ذهنی
  • تغییرات خلق و خو

دقت کنید که این عوارض برای همه افرادی که از رژیم کتوژنیک استفاده میکنن، اتفاق نمیوفته. بر اساس تحقیقاتی که انجام شده دانشمندان متوجه شدن که استفاده از رژیم کتو برای افرادی که از نظر سلامت عمومی جسمانی مشکلی ندارن، عوارض خاصی رو به دنبال نداره.

علاوه بر این خیلی از عوارض این رژیم، فقط مربوط به هفته اول میشن و بعد از گذشت هفته اول، همه چیز به حالت عادی خودش برمیگرده.

آنفولانزای کتویی چیه ؟

خیلی از افراد با شنیدن اسم آنفولانزای کتویی تصور میکنن که این یک بیماری خیلی مهلک هست در صورتی که اینطور نیست.  در واقع عوارض عمومی مثل سردرد، کاهش انرژی بدن و … که در همون هفته اول برای بعضی از افراد ایجاد میشه به این اسم شناخته میشه. همونطور که توی بخش قبل هم توضیح داده شدف این مشکل بعد از یک هفته تا ده روز از بین میره و نیاز به نگرانی نیست.

عوارض رو دور بزنید!

برای برطرف کردن عوارض یا به حداقل رسوندن اونها هم راه حل وجود داره. خیلی از افرادی که درگیر عوارض خفیف این رژیم میشن، دلیلش خودشون و روش وارد شدنشون به رژیم هست. زمانی که بدن از یک حالت غذایی، یک دفعه به حالت غذایی دیگه ای رو میاره، دچار شوک میشه.

اما اگر یک هفته قبل از شروع رژیم میزان کربوهیدرات رو کم کنه ( کم نه کاملا قطع ) بدن به مرور به این موضوع عادت میکنه. اینطوری بعد از شروع جدی رژیم دچار شوک نمیشه.

مورد بعدی که خیلی راحت میشه اون رو دور زد، کمبود مواد معدنی بدن هستش. دلیل این موضوع به هم خوردن تعادل آب و مواد معدنیه. برای حل این مشکل به وعده های غذایی که در طول روز مصرف میشه، مقدار کمی نمک اضاف کنید.

البته کار بهتر اینه که زیر نظر پزشک از مکمل های غذایی استفاده کنید که در این صورت همه چیز عالی پیش میره. با نظر پزشک میتونید به صورت روزانه 3000 تا 4000 میلی‌گرم سدیم، 1000 میلی‌گرم پتاسیوم و 300 میلی‌گرم منیزیم مصرف کنید. این کار عوارض رو به حداقل میرسونه. ضمنا این مکمل ها از نظر هزینه گرون نیستن و امکان تهیه اونها در داروخانه ها به شکل قرص یا پودر هم وجود داره.

چگونه رژیم کتو را شروع کنیم؟

بعد از مطالعه این مقاله تا اینجا به احتمال قوی مصمم شدین تا برای یک بار هم که شده رژیم غذایی کتوژنیک رو امتحان کنید. اگر اینطور هست قطعا مهم ترین سوالی که ذهنتون رو مشغول کرده اینه که چطور رژیم کتوژنیک رو شروع کنم؟

از نظر اصولی شما باید 5 قدم رو به ترتیب پشت سر بزارین. این 5 قدم عبارتند از :

قدم اول » حذف گلوکز و قند ساده ای که از طریق مصرف کربوهیدارت ها وارد بدن میشن. مثل چی ؟ مثل دانه‌ها، سبزیجات نشاسته‌ای، میوه و  موارد دیگه! ( البته این رو بدونید که این ها فقط برای یک دوره کوتاه، برای رسیدن به وزن ایده آل هستن و قرار نیست که تا آخر عمر کسی از این مواد استفاده نکنه )

قدم دوم » بدن شما در نبود کربوهیدات و گلوکز به منبع دیگه ای برای جذب انرژی نیاز داره. پس باید یک منبع براش جایگزین کنید. این منبع شامل غذاهایی با چربی مفید میشه.  میوه آووکادو ( البته نه برای افرادی که در ایران هستن ) ، ماهی قزل،  روغن نارگیل و …)

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


نکته مهمی که اینجا باید ذکر کنیم این هست که لزوما جایگزین کردن چربی به روغن نارگیل و ماهی قزل آلا ختم نمیشه. با توجه به مشکلات مالی و مسائل اقتصادی که برای خیلی از افراد در ایران وجود داره، میشه برنامه غذایی کتوژنیک رو با غذاهای ایرانی و روزمره تنظیم کرد.

کارشناس های تناسب اندام زیبیتو این این رژیم رو تهیه و در اختیار کاربران مجموعه قرار دادن و این رژیم تا الان موفق ترین رژیم لاغری ایران در دو سال اخیر بوده. این موضوع رو مثبت 10000 نفری که تا الان از این رژیم استفاده کردن، اثبات میکنه.

رژیم کتوژنیک و غذاهای مجاز و ممنوع

غذاهای ممنوع در کتوژنیک

در این بخش لیست کاملی از غذاهایی که مجاز به مصرف اونها در رژیم غذایی کتوژنیک نیستین قرار داده شده.

1) مصرف هر نوع شکر

شاید جالب باشه اگر بدونید یک قاشق چای خوری شکر حدود ۴ گرم کربوهیدرات خالص داره. یعنی به عبارتی هر قاشق غذاخوری حدود ۱۲ گرم کربوهیدرات خالص داره. شاید الان بهتر درک کنید که چرا تا این حد اضافه وزن پیدا کردین.

  • شکر سفید، قهوه ای، نیشکر، قند خام و قنادی.
  • شربت هایی مانند افرا، کاروب، ذرت، کارامل و میوه.
  • عسل و آگاو.
  • هر نوع ماده غذایی ساخته شده با موادی مانند فروکتوز، گلوکز، مالتوز، دکستروز و لاکتوز.

2) تمام دانه ها

  • گندم، جو، انواع برنج (سفید، قهوه ای، یاسمن)، کوینو، پیلاف و غیره.
  • ذرت و تمام محصولات حاوی ذرت، از جمله پاپ کورن، نان ذرت مکزیکی، سبوس، پولنتا و آرد ذرت.
  • انواع محصولات ساخته شده با آرد، از جمله نان، شیرینی حلقوی، نان ساندویچی،کیک مافین، ماکارونی و غیره.

3) تقریبا تمام غذاهای فرآوری شده

  • کلوچه ها، چیپس ها، چوب شور ها و غیره.
  • انواع آب نبات.
  • تمام انواع دسرها مانند کوکی ها، کیک ها، کیک های میوه ای، بستنی.
  • پنکیک، کلوچه و دیگر مواد پخته شده برای صبحانه.
  • بلغور جو دوسر و غلات.
  • اسنک کربوهیدرات دار، میله های گرانولا، بیشتر پروتئین ها یا جایگزین های مواد غذایی و غیره.
  • سوپ های کنسرو شده، غذاهای بسته بندی شده و هر وعده های غذایی بسته بندی شده.
  • غذاهای حاوی مواد مصنوعی مانند شیرین کننده های مصنوعی (سوکرالوز، آسپارتام و غیره)، رنگ ها و طعم ها.

4) نوشیدنی های شیرین و پر کالری

  • نوشیدنی های غیر الکلی گازدار (لیموناد).
  • الکل (آبجو، شراب، مشروبات الکلی و غیره).
  • چای یا قهوه شیرین.
  • شیر و لبنیات (شیر گاو، شیرسویا، شیر بادام، شیر نارگیل، لاکتاز، خامه، و غیره).

غذاهای مجاز در کتوژنیک

در این بخش لیست کاملی از غذاهایی که مصرف اونها در رژیم لاغری کتو مجاز هستش آورده شده.

1) چربی های سالم

  • چربی های اشباع شده، چربی های غیر اشباع و انواع خاصی از چربی های دارای حلقه های اشباع نشده (PUFAs)، به ویژه اسیدهای چرب امگا ۳٫ بهتر است همه انواع چربی ها را در رژیم غذایی خود قرار دهید، مخصوصا چربی های اشباع شده در مقایسه با PUFAs.
  • روغن مایع، نارگیل سرد فشرده، میوه خرما، روغن زیتون، دانه کتان، فندق و روغن آووکادو که در هر قاشق غذاخوری، کاربید خاص صفر دارد.
  • کره و روغن آب کرده که در هر قاشق غذاخوری، کاربید خاص صفر دارد.
  • چربی مرغ یا چربی اردک که در هر قاشق غذاخوری، کاربید خاص صفر دارد.

2) پروتئین ها

  • گوشت گاوی که از علف تغذیه کرده باشد و انواع گوشت های پرچرب مانند بره، بز، گوساله، گوشت گوزن و دیگر جانوران شکار شده. مصرف گوشت پر چرب و گوشتی که با علف تغذیه شده باشد، بهتر است زیرا حاوی چربی های امگا ۳ زیادی هستند. در هر ۵ اونس، صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • گوشت هایی مانند جگر سیاه که در هر ۵ اونس، حدود ۳ گرم کربن خالص دارند.
  • ماکیان، از جمله بوقلمون، جوجه، بلدرچین، قرقاول، مرغ، غاز، اردک که در هر ۵ اونس، صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • تخم مرغ و زرده تخم مرغ که ۱ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • ماهی، از جمله ماهی تن، ماهی قزل آلا، کولی، ماهی خاردار، سفره ماهی، ماهی خال مخالی، ماهی آزاد، ساردین و غیره که در هر ۵ اونس، صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.

3) سبزیجات غیر نشاسته ای

  • همه سبزیجات برگ سبز، از جمله قاصدک یا چغندر سبز، کولارد (نوعی کلم)، خردل، شلغم، آرژول، کاسنی تلخ، کاسنی سالادی، اسکارول، رازیانه، کاسنی قرمز، رومین (نوعی کاهو) ، گیاه گوزن نر، اسفناج، کلم پیچ و چارد (نوعی چغندر) و غیره که در ۱ فنجان، حدود ۵/۰ تا ۵ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • سبزیجات کریستالی مانند کلم بروکلی، کلم، کلم فندقی و گل کلم که در ۱ فنجان، حدود ۳ تا ۶ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • کرفس، خیار، کدو سبز، پیازچه و تره فرنگی که در ۱ فنجان، حدود ۲ تا ۴ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • گیاهان تازه که در هر ۱ تا ۲ قاشق غذا خوری، نزدیک به صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • سبزیجاتی که کمی کربوهیدرات بالاتری دارند مانند مارچوبه، قارچ، ساقه های بامبو، جوانه لوبیا، فلفل دلمه ای، نخود قند، شاه بلوط آبی، تربچه، جیکما، لوبیا سبز، لوبیا چیتی، گوجه فرنگی که به صورت خام در هر یک فنجان ۳ تا ۷ گرم کربوهیدرات خالص دارند.

4) میوه چرب

  • آووکادو که نصف آن، ۷/۳ گرم کربوهیدرات خالص دارد نیز بسیار در رژیم کتوژنیک توصیه می شود.

5) میان وعده های مجاز در این رژیم غذایی

  • آب گوشت ( خانگی یا و پودر پروتئین) که در هر وعده، صفرگرم کربوهیدرات خالص دارد.
  • گوشت گاو یا بوقلمون که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • تخم مرغ آب پز که ۱ گرم کربوهیدرات خالص دارد.
  • سبزیجات اضافی (خام و پخته شده) با سس خانگی که ۰ تا ۵ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • ۲/۱ آووکادو با برش های ماهی آزاد که ۳ تا ۴ گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • گوشت خرد شده که در کاهو پیچیده شده است که ۰ تا ۱ گرم کربوهیدرات خالص دارد.

6) چاشنی های مجاز در این رژیم

  • ادویه جات و گیاهان که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • سس تند (بدون شیرینی) که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارد.
  • سرکه سیب که ۰ تا ۱ گرم کربوهیدرات خالص دارد.
  • خردل خالص که ۰ تا ۱ گرم کربوهیدرات خالص دارد.

7) نوشیدنی های مجاز

  • آب که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارد.
  • قهوه تلخ (سیاه ) و چای؛ این نوشیدنی ها را از مقدار متوسط تا مقادیر زیاد که بر قند خون تاثیر نگذارد، می توانید مصرف کنید که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارند.
  • آب گوشت که صفر گرم کربوهیدرات خالص دارد.

نمونه برنامه یک هفته ای رژیم کتو

توی این بخش یک نمونه برنامه رژیم کتوژنیک رو براتون قرار دادیم که میتونید ازش استفاده کنید. البته این نکته رو هم بگیم که این برنامه بر اساس یک برنامه خارجی، ترجمه شده و خیلی از مواد غذایی که در این نمونه برنامه ی یک هفته ای آورده شده در دسترس ما توی ایران نیست.

اگر در خارج از کشور زندگی میکنید و به این مواد دسترسی دارین، میتونید از این برنامه ی یک هفته ای استفاده کنید. در صورتی هم که توی ایران زندگی میکنید، پیشنهاد میکنم به هیچ وجه رژیم Z217  مجموعه زیبیتو رو از ندین

هفته اول رژیم کتو 

هفته اول برنامه غذایی
صبح زود (۷:۰۰ صبح) آب گرم با لیمو

آب گرم با ۱ قاشق غذا خوری پودر تریفالا

 

صبحانه (۸:۳۰ صبح) ۱ تخم مرغ آب پز + سوپ کلم

جو دو سر و شیر

کینوآ

 

ناهار (۱۲:۳۰ بعد از ظهر) سوپ سبزیجات

سالاد قارچ و کاهو با چربی بالا

مرغ، هویج، فلفل، و سالاد لوبیا سبز با چاشنی و چربی بالا

 

عصرانه (۲:۳۰ بعد از ظهر) ۱ فنجان ماست یونانی و ۲ مغز بادام
پیش غذای شام (۵:۰۰ بعد از ظهر) ۱ فنجان چای سبز با یک تکه لیمو
شام (۷:۳۰ بعد از ظهر) یکی از این گزینه ها را انتخاب کنید:

۱-     میگو

۲-     کلم بروکلی و سیب زمینی له شده با خامه

۳-     سوپ قارچ با خامه

هفته دوم رژیم کتو 

هفته دوم برنامه غذایی
صبح زود (۷:۰۰ صبح) آب گرم با ۱ قاشق سرکه سیب

آب گرم با ۱ قاشق غذا خوری پودر تریفالا

 

صبحانه (۸:۳۰ صبح) گزینه ها:

۱-     ۱ فنجان قهوه + ۱ پنکیک یا کلوچه با شربت افرا

۲-     ۱ تخم مرغ پخته شده و یک لیوان شیر یا شیر سویا

۳-     ۱ فنجان قهوه + دانه چیا و جو دو سر

ناهار (۱۲:۳۰ بعد از ظهر) گزینه ها:

کاهو با آوکادو و گوجه فرنگی

جوجه و سبزیجات سرخ شده

گوشت گاو کبابی با کلم بروکلی و لوبیا سبز با سس پر چرب

عصرانه (۲:۳۰ بعد از ظهر) ۱ کاسه کوچک ماست طعم دار
پیش غذای شام (۵:۰۰ بعد از ظهر) ۲ کراکر تخم کتان + ۱ فنجان قهوه
شام (۷:۳۰ بعد از ظهر) یکی از این گزینه ها را انتخاب کنید:

۱-     ماهی کبابی با هویج و سبزیجات

۲-     سوپ کدو با خامه تازه

۳-     سوپ عدس با کدو و گل کلم

هفته سوم رژیم کتو 

هفته سوم برنامه غذایی
صبح زود (۷:۰۰ صبح) آب گرم با لیمو و ۱ قاشق غذاخوری عسل
صبحانه (۸:۳۰ صبح) گزینه ها:

·         ۱ فنجان چای سبز + ۱ تخم مرغ آب پز + اسفناج پخته شده

·         ۱ فنجان چای سبز + ۳ پنکیک با مقدار زیادی از خامه زده شده و عسل

·         ۱ کاسه متوسط کینوآ با سبزیجات سرخ شده در کره آب شده

ناهار (۱۲:۳۰ بعد از ظهر) ۲ بادام یا ۱ فنجان ماست یونانی
عصرانه (۲:۳۰ بعد از ظهر)
پیش غذای شام (۴:۳۰ بعد از ظهر) یک فنجان چای سبز
شام (۷:۳۰ بعد از ظهر) گزینه ها:

سالاد مرغ کبابی با چربی بالا

گوشت گاو بریان شده (برش لاغر) و سیب زمینی شیرین کبابی

هفته چهارم رژیم کتو

هفته چهارم برنامه غذایی
صبح زود (۷:۰۰ صبح) آب گرم با آب لیمو و پودر دانه کتان
صبحانه (۸:۳۰ صبح) ۱ فنجان چای سبز یا قهوه
ناهار (۱۲:۳۰ بعد از ظهر) ۱ سیب یا ۱ بطری دوغ
عصرانه (۲:۳۰ بعد از ظهر)
پیش غذای شام (۴:۳۰ بعد از ظهر)
شام (۷:۳۰ بعد از ظهر) گزینه ها:

·         سوپ مرغ + فرنی میوه

·         سیب زمینی له شده با اسفناج، سیر و یک قاشق سوپ خوری کره + ماست طعم دار

·         بوقلمون دودی شده + سبزیجات + ۱ تکه متوسط نان شیرینی شکلاتی

 

میان وعده رژیم کتوژنیک ، کیک کتوژنیک

میان وعده های کتوژنیک

یکی از بزرگترین محاسن رژیم لاغری کتوژنیک، احساس سیری همراه با کاهش وزن هست. این یعنی شما مجاز هستید حتی از میان وعده ها هم برای پر کردن حجم معدتون استفاده کنید. این خیلی عالیه! موضوعی که خیلی واضح و مشخصه اینه که شما مجاز به خوردن هر میان وعده ای نیستین و باید یک اصولی رو رعایت کنید. در ادامه لیستی از میان وعده های کتوژنیک که میتونید از اونها استفاده کنید قرار داده شده.

  • یک مشت از آجیل و دانه ها؛
  • پنیر ( ترجیحا پنیر تبریز چرب ) به همراه زیتون؛
  • تخم مرغ آب پز
  • میلک‌شیک با شیر بادام، پودر کاکائو و کره‌ی بادام زمینی؛
  • ماست پرچرب (سنتی) همراه با کره‌ی بادام زمینی و پودر کاکائو؛
  • توت فرنگی و خامه؛
  • کرفس به همراه آووکادو

علاوه بر موارد ذکر شده شما میتونید کیک مخصوص رژیم کتوژنیک رو هم تهیه کنید. تعجب کردین؟ در ادامه دستور پختش رو براتون قرار میدیم تا استفاده کنید.

طرز تهیه کیک کتوژنیک وانیلی، یک میان وعده عالی کتویی

توی این بخش میخوایم با هم طرز تهیه کیک کتوژنیک وانیلی رو بررسی کنیم. نکته جالب در مورد این کیک این هست که از لبنیات و البته گلوتن برای تهیه این کیک استفاده نمیشه.

مواد لازم برای تهیه کیک کتویی

مواد لازم مقدار
زایلیتول یا اریتریتول یک دوم فنجان
بیکینگ پودر یک قاشق چای خوری
تخم مرغ 4 عدد
کره یک فنجان(کره را به مدت 4 ساعت بیرون از یخچال نگه دارید تا به دمای اتاق برسد و ذوب گردد)
خامه سنگین یا کرم نارگیل 2 تا 3 قاشق غذاخوری
روغن نارگیل 2 قاشق غذاخوری(برای تهیه این کیک کتوژنیک می توانید از روغن های جایگزینی نظیر بادام، آووکادو، بذر کتان استفاده کنید)
وانیل یک قاشق چای خوری
آرد بادام 2 فنجان

طرز تهیه

  • برای طرز تهیه کیک کتوژنیک وانیلی، فر رو با دمایی معادل با 325 درجه فارنهایت گرم کنین. بعدش یک تابه مناسب بردارین و اون رو با روغن نارگیل چرب کنین.
  • یک کاسه مناسب بردارین و تخم مرغ ها رو در اون بشکنین. در این مرحله باید تخم مرغ ها رو با شیرین کننده های طبیعی، وانیل و روغن نارگیل میکس کنین. دقت کنید این هم زدن نباید بیشتر از 30 ثانیه طول بکشه.
  • آرد بادام و بیکینگ پودر رو هم در ظرف دیگه ای میکس و یک دست کنین. مواد خشک رو هم به محتویات درون ظرف آروم آروم اضافه کنین.
  • مواد رو تا یک دست شدن هم بزنین. خمیر آماده شده رو درون تابه چرب شده بریزین و بذارین توی  فر. پخت این کیک وانیلی در حدود ۲۵ دقیقه طول میکشه. برای مطمئن شدن از پخته شدن کیک کتوژنیک، یک خلال دندان بردارین و اون رو درون کیک فرو کنین. اگر این خلال دندان تمیز بیرون بیاد، کیکتون آمادس و پخته و میتونین از توی فر درش بیارین.

بعد از پخت

  • قبل از برش کیک بذارین کامل خنک شه. توجه داشته باشین که کیک های کتویی بدون گلوتن هستن و به شکل تخت دیده میشن.
  • در ادامه وانیل و کره رو در میکسر بریزین. این مواد رو میکس کنین تا یک دست بشه. شیرین کننده رو به مواد اضافه کنین. همزدن رو ادامه بدین و حالا خامه رو اضافه کنین.
  • این مواد بین 2 لایه کیک مورد استفاده قرار میگیره. برای تهیه هر لایه کیک جدا جدا عمل کنین. برای بستن لایه میانی کیک  اجازه بدین در حدود 2 ساعت توی یخچال بمونه.

مکمل های رژیم غذایی کتوژنیک

مکمل های غذایی رژیم کتوژنیک

در کنار رعایت اصول غذایی رژیم کتو، ممکنه به یک سری از مکمل ها نیاز پیدا کنید. در این بخش در مورد مکمل های رژیم لاغری کتوژنیک به صورت کامل توضیح میدیم.

1. روغن  MCT

روغن ام سی تی روش های مصرف مختلفی داره. یکی از راه های استفاده از این روغن اینه که اون رو به ماست یا دوغ و یا حتی سالادتون خود اضافه کنید. این روغن میزان انرژی در بدن رو افزایش میده و برای افرادی که دچار ضعف بدنی میشن میتونه مفید باشه.

2. مصرف مواد معدنی

در هر رژیم لاغری امکان کم شدن مواد معدنی در بدن یک موضوع کاملا طبیعی هستش. به همین خاطر بهتره در کنار رژیم کتوژنیک هم از مکمل های مواد معدنی استفاده کنید.

3. پروتئین وی

نصف قاشق از مکمل پروتئین وی ( پروتئین خشک ) رو به ماست یا حتی آب اضافه و میل کنید. برای افرادی که وزشکار هستن میتونن یک پیمانه از این مکمل رو بعد از باشگاه برای عضله سازی بیشتر میل کنن.

4. کتون

در صورتی که سطح کتون بدنتون کاهش پیدا کرد می تونید  از این مکمل غذایی استفاده کنید.

5. کراتین

اینکه کراتین برای بدن خیلی مفید هست رو تقریبا همه میدونن. نکته ای که وجود داره این هست که اگر قصد استفاده از این مکمل رو در رژیم لاغری خودتون دارین حتما باید ورزش هم در کنار رژیم و مصرف این مکمل باشه.

6. مکمل ویتامین D

ویتامین D علاوه بر اینکه به حفظ تراکم استخوان ها کمک میکنه،  باعث جذب منیزیم هم میشه. این ویتامین روی رشد عضلات، کاهش وزن و تقویت سیستم ایمنی بدن هم تاثیر مثبت میزاره. این مکمل رو حتما در کنار رژیم داشته باشید.

مردم ایران از نظر دریافت ویتامین دی وضعیت خیلی جالبی ندارن. به همین خاطر بهتره که طبق نظر پزشک هفته ای یک قرص ویتامین دی مصرف کنید.

7. روغن ماهی برای کاهش سطح تری گلیسیرید خون

اسیدهای چرب امگا ۳ چربی های سالمی هستن که به صورت اسید آلفا لینولنیک، درون ترکیبات غذاهایی مثل گردو، تخم چیا، روغن سویا و غیره به وفور وجود دارن. همچنین به شکل ایکوزاپنتانوئیک اسید و اسید ایکوزاپنتانوئیک، در مکمل های روغن ماهی و ماهی های چرب هم وجود دارن. این اسید های چرب به بدن شما کمک میکنه که از رژیم کتوژنیک نتیجه بهتری رو دریافت کنید.

8. سدیم و مکمل پتاسیم

سدیم و پتاسیم به حفظ فشار خون، رشد و اسیدیته بدن کمک میکنن و سطح آب بدن رو هم تنظیم میکنن.با توجه به این که در طول رژیم غذایی کتو، مقدار بیشتری سدیم و کلسیم از دست میره، میتونه منجر به تخریب انسولین، مقاومت به انسولین، توقف رشد، کاهش میزان متابولیسم و موارد دیگه بشه. یعنی در روند و نتیجه رژیم میتونه خلل ایجاد کنه.

بنابراین، این خیلی مهمه که مکمل سدیم و پتاسیم  رو مصرف کنید. نمک رو به آب یا نوشیدنی هایتون به مقدار خیلی کم اضافه کنید. گوشت، سوپ و تخم مرغ حاوی  سدیم بالایی هستن. از اونها غافل نشید. قبل از مصرف مکمل سدیم و پتاسیم، حتما با پزشکتون مشورت کنید. اگر مشکلی وجود نداشت میتونید طبق مقدار و دوز پیشنهادی پزشک مصرف رو شروع کنید.

رژیم کتوژنیک و سوالات متداول

سوالات متداول در مورد رژیم غذایی کتوژنیک

همونطور که گفته شد تا الان بیش 10000 مورد رژیم موفق در کنار پشتیبانی کامل در اختیار کاربران مجموعه قرار داده شده. با توجه به این موضوع، بعد از بررسی پشتیبان ها و کارشناس های مجموعه، سوالاتی که بیشترین تعداد تکرار رو داشتن جدا و به اونها پاسخ داده شد. در ادامه این سوالات به همراه پاسخ برای شما قرار داده شدن.

1) رژیم کتوژنیک برای چه افرادی مجازه؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


همه افرادی که از نظر سلامت عمومی بدن مشکلی ندارن، میتونن از این رژیم استفاده کنن. استفاده از رژیم کتوژنیک میتونه حتی به درمان و کنترل خیلی از بیماری ها مثل صرع، افرادی که با بیماری قلبی و مغزی دسته پنجه نرم میکنن میتونه مناسب باشه. با این وجود اگر بیماری خاصی دارین باید حتما با مشورت پزشک از این رژیم استفاده کنید.

دو نکته در مورد رژیم کتوژنیک هست که اینجا باید حتما در موردش بدونید :

  • نکته اول اینه که در ابتدای رژیم کتوژنیک، زمانی که بدن شروع به سوزوندن ذخیره های چربی اضافه میکنه، این به کلیه ها فشار میاره. بنابراین اگر مشکل کلیوی دارین حتما به این موضوع دقت کنید.
  • تعویض رژیم یا خارج شدن از رژیم کتوژنیک، اون هم به صورت یک دفعه ای و ضربتی، میتونه خطرناک باشه. این در صورتی که فرد اضافه وزن زیادی داشته باشه ( چاق باشه ) خطر بیشتری هم داره. اینکار میتونه باعث به وجود اومدن بیماری هایی مثل بیماری های قلبی، فشار خون و حتی دیابت هم بشه. بنابراین حتما برای تغییر رژیم باید خیلی آهسته اینکار انجام بشه و کم کم از رژیم خارج بشین. پیشنهاد میکنم در صورت لزوم اینکار رو زیر نظر پزشک انجام بدین.

2) رژیم کتونیک برای چه افرادی خوب نیست ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


در صورتی که شرایط و موارد زیر رو در خودتون میبینید، حتما باید رژیم رو با مشورت و زیر نظر پزشک انجام بدین. به هیچ وجه خود سرانه این کار رو انجام ندین چون ممکنه بدون اینکه خودتون بدویند، آسیبی به بدنتون وارد بشه.

  • افرادی که از فشار خون بالا رنج میبرن.
  • کسایی که به کبد چرب گرید 3 مبتلا هستن.
  • افرادی که دارای بیماری دیابت هستن (بخصوص دیابت نوع 1).
  • مادرانی که درحال شیردادن به فرزندشون هستن.

3) رژیم غذایی کتوژنیک برای زنان گزینه ی مناسبیه ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


استفاده از این رژیم برای خانم ها هیچ مشکلی نداره. جالبه بدونید که خانم دکتر آنا کابکا ( متخصص پزشکی Ob-Gyn و احیا کننده و کارشناس دارویی ضد پیری) از رژیم غذایی کتو برای کمک به درمان خانم ها، به ویژه در دوران پیش یائسگی و یا یائسگی استفاده کرده  و نتایج مثبتی گرفته. به طور کلی هیچ مشکلی نداره و به جرات میتونیم بگیم تعداد خانمهایی که در مجموعه زیبیتو با استفاده از این رژیم لاغر شدن بیشتر از آقایون هستش.

4) هزینه رژیم کتوژنیک چقدره؟ جزو رژیم های گرونه یا ارزون ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


خیلی از افراد تصور میکنن رژیم کتوژنیک جزو دسته رژیم های لاغری گرون  قیمت به حساب میاد. تنوع غذایی که رژیم کتو در اختیار افراد قرار میده خیلی زیاده. اینکه شما از چه ماده غذایی استفاده کنید دست خود شماست. شما هم میتونید از مواد غذایی گرون قیمت توی برای جذب پروتئین و چربی استفاده کنید و هم میتونید از مواد ارزون قیمت استفاده کنید.

ما با توجه به اینکه خیلی از مردم در حال حاضر شرایط اقتصادی مناسبی ندارن، رژیم Z217  رو بر اساس بیس و پایه ی غذاهای روتین ایرانی که سر سفره هر کسی پیدا میشه تنظیم کردیم. به همین خاطر این ادعا رو داریم که هر کسی با هر بودجه ای میتونه بر اساس رژیم Z217 در دوره ی 21 روزه بین 7 تا 10 کیلو گرم وزن کم کنه.

5) رژیم کتوژنیک برای افراد دیابتی مناسبه؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


با توجه به ماهیت رژیم کتوژنیک، این رژیم قدرت از بین بردن چربی‌های اضافه ای که با دیابت نوع 2، پیش دیابت و سندرم متابولیک مرتبط هستن، رو از بین ببره. علاوه بر این بر اساس تحقیقاتی که انجام شده،  رژیم کتوژنیک تا 75 درصد حساسیت به انسولین رو بهبود میبخشه! که این موضوع نشون میده رژیم کتو برای افراد دیابتی مفیده.

طبق تحقیق دیگه ای که محققین روی یک دسته از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 انجام دادن، متوج شدن که 7 نفر از 21 داوطلب تونستن در نهایت به نقطه ای برسن که دیگه به هیچ دارویی برای کنترل دیابت نیاز نداشته باشن. این ها همه نشون دهنده دوستی رژیمم کتو با افراد دیابتی هست اما برای محکم کاری بهتره که در صورت داشتن دیابت این رژیم رو زیر نظر و با مشورت پزشک بگیرین.

6) رژیم غذایی کتوژنیک واقعا به درد لاغری و کاهش وزن میخوره ؟ چقدر ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


اگر این مطلب رو به صورت کامل مطالعه کرده باشین، قطعا با قسمتی که در مورد مقایسه رژیم کتوژنیک با رژیم کم چربی و کم کالری صحبت شده بود، برخورد کردین. توی اون بخش توضیح دادیم که رژیم کتو از نظر نتیجه ی لاغری و کاهش وزن از هر دو رژیم کم چربی و کم کالری، با اختلاف نتیجه بهتری داره.

همونطور که گفتیم افرادی که زیر نظر کارشناس های زیبیتو از رژیم Z217 برای لاغری استفاده کردن، بین 7 تا 10 کیلو در هر دوره 21 روزه کاهش وزن رو تجربه کردن. این در حالیه که توی همین بازه زمانی افرادی که از رژیم های کم چربی یا کم کالری استفاده میکنن بین 3 تا 4 کیلو وزن کم میکنن.

7) شنیدم حجم عضلات در رژیم کتوژنیک افت میکنه. این درسته ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


رعایت هر مدل رژیم لاغری میتونه در نهایت باعث کاهش حجم عضلات هم بشه. اما این موضوع در رژیم کتوژنیک کمتر هست. به خصوص اگر از رژیم کتوژنیک با پروتئین بالا استفاده کنید.

8) چقدر پروتئین در طول رژیم کتو باید مصرف کنم ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


میزان پروتیئن در رژیم کتوژنیک باید متعادل باشه. مصرف زیاد پروتئین میتونه روی انسولین تاثیر  گذار باشه و فرایند کتوز رو مختل کنه، بنابراین حداکثر تا ۳۰-۳۵% از کالری دریافتیتون رو باید پروتئین های تشکیل بدن.

9) میشه در طول رژیم کتوژنیک، عضله سازی هم اتفاق بیوفته ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


این موضوع در بین همه افراد مشترک نیست اما اگر از مدل رژیم با پروتئین بالا استفاده کنید، احتمال اینکه در کنار چربی سوزی، حجم عضلات هم رشد کنه خیلی بالا هستش. برای این منظور پیشنهاد میکنم از در کنار ورزش ( بدنسازی ) از مکمل های غذایی مناسب با رژیم کتو و عضله سازی استفاده کنید.

10) وضعیت مصرف کربوهیدارت بعد از تموم شدن دوره رژیم چیه ؟ میشه استفاده کرد ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


بعد از اتمام دوره رژیم باید با حداقل میزان کربوهیدرات در روز شروع به مصرف کنید و به مرور زمان اون رو بیشتر کنید. این زمان ممکنه تا سه ماه هم طول بکشه و این لازمه. ممکنه بپرسید چرا روی این موضوع پافشاری میکنیم؟ در جواب باید بگم که این پافشاری دو دلیل اصلی داره :

  1. در صورتی که بعد زا اتمام رژیم به صورت بی رویه و ضربتی به مصرف کربوهیدرات رو بیارین، با اضافه وزن شدید رو به رو میشید. دلیلش هم وارد شدن حجم بالای قند و گلوکز هست. بدن شما بعد از رژیم به استفاده از چربی برای دریافت انرژی عادت کرده. زمانی که حجم بالای قند وارد میشه، بدن از اونها استفاده نمیکنه و همه رو به شکل چربی های زائد ذخیره میکنه.
  2. مورد دوم که شاید از مورد اول هم مهم تر باشه این هست که با یکدفعه رو آوردن به مصرف کربوهیدرات، امکان ابتلا به بیماری دیابت، بیماری های قلبی و فشار خون، بخصوص برای افرادی که چاق هستن وجود داره. به همین دلیل هست که میگیم اگر کسی میخواد از رژیم خارج بشه، باید کم کم و قطره چکونی کربوهیدرات رو اضافه کنه.

11) با گرسنگی در طول روز چیکار کنیم ؟ راه چاره ای داره ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


رژیم کتوژنیک اگر به صورت اصولی و درست تنظیم شده باشه، نباید باعث ایجاد گرسنگی در طول روز بشه. رژیم Z217 با توجه به میان وعده ها و حجم غذاهایی که در طول روز تنظیم شده، احساس سیری رو در بدن ایجاد میکنه.طبق گفته ی خیلی از افرادی که زیر نظر کارشناس ها و مشاور های زیبیتو از این رژیم استفاده کردن، به خاطر احساس سیری که پیدا کردن نتونستن حجم غذایی که براشون مشخص شده بود رو تا آخر بخورن.

12) دهان و نفسم بوی بدی میده ؟ دلیلش چیه ؟ چیکار کنم ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


این موضوع در بین افرادی که از رژیم کتو استفاده میکنن خیلی عادیه. برای حل این مشکل میتونید از آدامس های بدون قند استفاده کنید. خوردن دمنوش نعنا ( بدون شیرین کننده ) هم برای حل این مشکل کاربرد داره. نکته ای که باید دقت کنید اینه که از خمیر دندان هایی که توش طعم دهنده یا شیرین کننده استفاه شده برای مسواک زدن استفاده نکنید.

13) احساس میکنم بوی ادرارم تغییر کرده، علت چیه ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


نگران نباشید، این مسئله به خاطر تولید کتون ها در رژیم کتوژنیک هستش.

14) متاسفانه دچار اسهال شدم ! چیکار باید بکنم ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


این مسئله کاملا طبیعیه و یکی از عوارض جانبی عامه ی رژیم کتوژنیک هستش.  بعد از حدود یکماه  این مشکل از بین میره و جای نگرانی نیست.

15) بعد از شروع رژیم دچار مشکلات گوارشی شدم ! چیکار باید بکنم ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


این مورد و بروز مشکلاتی مثل اسهال ( که درموردش صحبت شد ) یا یبوست جزو عوارض شایع رژیم غذایی کتوژنیک هستن که معمولا بعد از ۳-۴ هفته اتفاق میوفته، برای برطرف شدن این حالت سعی کنید از سبزیجات پر فیبر بیشتری استفاده کنید.

البته همه این موارد توی رژیم و برنامه غذای Z217 رعایت شده و عده کمی از افراد توی این رژیم با مشکل گوارشی رو به رو شدن که اون هم خیلی زود از بین رفته.  مکمل منیزیوم هم میتونه به رفع یبوست ناشی از رژیم کتو کمک کننده باشه.

16) مدام احساس خستگی میکنم. احساس میکنم بدنم ضعیف شده. چیکار کنم ؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


اگر دائما احساس خستگی و ضعف میکنید، میتونه نشونه این باشه که به طور کامل وارد حالت کتوزی نشدین. یا اینکه بدنتون نمیتونه به خوبی از چربی‌ها و کتون‌ها استفاده کنه. برای برطرف کردن این مشکل با این وضعیت مقدار کربوهیدرات مصرفی رو کم کنید و یک بار دیگه توضیحاتی که توی این مقاله گفته شد رو بررسی کنید.

مصرف مکمل هایی مثل روغن MCT و کتون ها هم میتونن به خارج شدن از این وضعیت کمک کنن. در صورتی که از رژیم Z217 استفاده میکنید نیازی نیست نگران این موضوع باشید.

17) با مصرف نکردن کربوهیدرات اتفاق خاصی میوفته؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


با مصرف نشدن کربوهیدرات، بدن مجبور میشه برای تامین انرژی از ذخیره چربی و چربی هایی که وارد بدن میشه استفاده کنه. وقتی انسولین‌ خون پایین میاد، کبد از چربی ترکیباتی آزاد میکنه که ما به اونها کتون (keton) میگیم. وقتی این حالت توی بدن ایجاد میشه، اصطلاحاً میگیم بدن وارد حالت کتوز (ketosis) شده.

18) بدن ما چطور روی حالت کتوزس قرار میگیره؟ 

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


زمانی بدن وارد حالت کتوز میشه که اون رو از دریافت گلوکز محروم کنیم و مصرف کربوهیدارت‌ها رو در رژیم غذایی تا جایی که ممکنه محدود کنیم. بیشتر افراد نیاز دارن دریافت کربوهیدارت‌ها رو تا حدود 25 الی 30 گرم در روز محدود کنن تا بدنشون در حالت کتوز یا کتوزیس قرار بگیره. بعد از اینکه بدن شما با کتو سازگار شد مجاز هستید روزانه تا 50 گرم کربوهیدرات مصرف کنید و با این وجود هم چنان در حالت کتوز بمونید.

هدف اصلی رژیم کتوژنیک اینه که در تمام مدت در حالت کتوز تغذیه‌ای باشید. افرادی که تازه با این رژیم آشنا شدن و میخان ازش استفاده کنن، باید بدونن که سازگاری کامل با اون حدود سه هفته طول میکشه. یعنی بعد از یک دوره رژیم بدن شما تا حد زیادی سازگار میشه.

البته باید بدونید یک سری از عوامل توی این ماجرا دخیل هستن. عواملی مثل  ژن افراد، عضلات و قدرت ماهیچه ها، میزان حساسیت فرد به انسولین، سطح فعالیت فرد و البته رژیم غذایی که قبلا داشته.

هرچقدر میزان دریافت کربوهیدرات‌ها رو کمتر کنید، سرعت تولید کتون‌ها در بدن بیشتر میشه. در نتیجه احتمال ایجاد وضعیت کتوز یا کتوزیس هم به همون مراتب افزایش پیدا میکنه. البته بد نیست بدونید که بعضی از افراد با وجود دریافت 50 گرم کربوهیدارت در روز، همچنان در حالت کتوزیس میمونن.

19) شرایط کتوزیس برای بدن خطر داره؟

کارشناس تناسب اندام زیبیتو


به هیچ وجه! مردم معمولا کتوزیس  رو با کتواسیدوز اشتباه میگیرن. کتوزیس شرایط طبیعی هست که توی این مقاله در موردش صحبت کردیم. اما کتواسیدوزیس بین بیماران دیابتی که دیابتشون کنترل نشده، اتفاق میوفته. پس این دوتا رو با هم اشتباه نگیرید.

سخن پایانی

به عنوان سحن پایانی و برای جمع بندی باید بگیم که رژیم کتوژنیک میتونه خیلی سریع شما رو به وزن ایده آلتون برسونه. این درحالیه که اگر از نظر بیماری های خاص، مشکلی نداشته باشید و سلامت عمومی بدنتون حفظ شده باشه، میتونید در نهایت با این رژیم هم وزن کم کنید و هم از جنبه های دیگه ای که باعث سلامت میشه، بهره ببرید.

پادکست رژیم کتوژنیک چیست و چطور کار میکند ؟

فواید و عوارض جانبی رژیم کتوژنیک را بشناسید!

فایل راهنمای رژیم کتوژنیک


برای دانلود فایل PDF این مقاله روی دکمه زیر کلیک کنید.

کارشناس بدن ما

رسالت ما در بدن ما، انتشار به روزترین محتوا در زمینه زیبایی و تناسب اندام در عین ایجاد یک رابطه صمیمی با کاربر هست. در اصل بودن یک مشاور تمام عیار در حوزه زیبایی و تناسب اندام چیزیه که شما میتونید از زیبیتو انتظارش رو داشته باشید. ما کنار شما هستیم تا با زیباتر و خوش اندام شدن بیشتر شما، به همون اندازه اعتماد به نفس شما هم بالاتر بره.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
10 کیلو لاغری در 30 روز | موفق ترین رژیم لاغری 1401دانلود رژیم 3010
+