تغذیه و آشپزیطب سنتیکاهش وزنهمه مقالات

عوارض مصرف زیاد دارچین برای لاغری؛ دارچین چه خطراتی برای بدن دارد؟

در مقالات قبل، در مورد استفاده از دارچین برای لاغری صحبت کردیم و به صورت خلاصه در مورد عوارض مصرف زیاد دارچین هم توضیحاتی دادیم. اما از اونجایی که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار هست، ترجیح دادیم تا در مورد خطرات مصرف زیاد دارچین در یک مقاله جداگانه هم صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

تا 10 کیلو لاغری در 30 روز به صورت تضمینی

موفق ترین رژیم لاغری مرحله ای در ایران و با غذاهای معمول ایرانی! به همراه رژیم شوک و رژیم تثبیت وزن و کتابچه راهنمای ورزش های حالت دهی شکم و پهلو! 
تا 10 کیلو لاغری در 30 روز با تضمین بازگشت وجه.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده نتایج بیشتر روی دکمه زیر کلیک کنید.

تخفیف ویژه به مدت محدود

مطالعه این مقاله برای چه افرادی مفید است ؟

  • اگر جزو افرادی هستید که قصد دارین با استفاده از زیره، کاهش وزن رو تجربه کنید، مطالعه این مقاله برای شما نه تنها مفیده، بلکه ضروریه. ممکنه بدون اینکه خودتون اطلاع داشته باشید، مصرف دارچین با توجه به شرایط بدنی که دارین، انتخاب مناسبی براتون نباشه. این باعث میشه به جای درست کردن یک موضوع و لاغری با دارچین، به بدن خودتون آسیب وارد کنید.

کارشناس تناسب اندام وبسایت زیبیتو


تقریبا میشه گفت هیچ ماده غذایی وجود نداره که مصرف بیش از حد اون، عوارض و مشکلاتی رو برای بدن به همراه نداشته باشه. حتی آب در صورتی که بیش از حد مصرف بشه میتونه مشکل ساز باشه. پس کاملا طبیعی هست که ما بخوایم برای خوردن دارچین یک حد اعتدالی رو رعایت کنیم.

فرقی نمیکنه که هدف شما از خوردن دارچین چیه؟ ممکنه بخواین با استفاده از اون کاهش وزن داشته باشید. شایدم اون رو به خاطر طعم و خواص دیگش مصرف کنید. در هر صورت برای جلوگیری از بروز عوارض مصرف زیاد دارچین باید حد اعتدال رو رعایت کرد. در ادامه علاوه بر اینکه شما رو با مقدار مجاز برای مصرف روزانه دارچین آشنا میکنیم، خطرات مصرف زیاد دارچین رو هم به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میدیم.

فهرست موضوعی این مقاله

  • عوارض مصرف زیاد دارچین؛ میزان مصرف دارچین در روز
  • عوارض مصرف دارچین برای لاغری
  • آلرژی به دارچین
  • افت شدید قند خون
  • رقیق کننده خون
  • زایمان زودرس
  • مسموم کردن بدن
  • ماده ای به نام کومارین در دارچین
  • بالا بردن ضربان قلب
  • محرک پوست
  • ناسازگار با آنتی بیوتیک ها
  • رابطه حرارت بدن با دارچین
  • مشکلی که قرص های دارچین ایجاد میکنند
  • آسیب به کبد
  • زخم دهان
  • مشکلات تنفسی
  • جمع بندی

عوارض مصرف زیاد دارچین

عوارض مصرف زیاد دارچین؛ میزان مصرف دارچین در روز

عوارض مصرف زیاد دارچین باعث شد تا بهداشت جهانی یک معیار برای مصرف دارچین قرار بده. میزان مصرف دارچین در روز باید به اندازه ای باشه که به بدن آسیب وارد نکنه. گفته میشه نباید در طول 6 روز هفته، میزان مصرف دارچین از 6 گرم تجاوز کنه. این یعنی در طول روز بهتره که بیشتر از یک گرم مصرف نشه. در ادامه و در بخش بعد، به صورت جداگانه 14 مورد از عوارض دارچین که میتونه آسیب جدی به بدن وارد کنه، آورده شده.

عوارض مصرف دارچین برای لاغری و بدن

اگر جزو افرادی هستید که از دارچین زیادی در طول روز برای لاغری استفاده میکنید، حتما 14 مورد از عوارضی که در ادامه معرفی میشه رو مطالعه کنید.

1) آلرژی به دارچین


اولین مورد از عوارض مصرف زیاد دارچین به آلرژی یا حساسیت مربوط میشه. بعضی از افراد، که تعداشون زیاد نیست، نسبت به مصرف دارچین آلرژی دارن. این افراد بعد از مصرف دارچین، با علائمی مثل آبریزش بینی، اشک چشم و یا درد چشم ها، تنگی نفس (معمولا با بوی روغن دارچین)، معده ناراحت، ورم بینی، گیجی، سرگیجه، افت ناگهانی فشار خون و حالت تهوع رو به رو میشن.

نکته ای که باید بهش دقت بشه این هست که دو نوع دارچین وجود داره. دارچین سیلان و دارچین کاسیا. ممکنه یک فرد به هر دوی این دارچین ها حساسیت داشته باشه! اما همیشه هم اینطور نیست و هستن افرادی که فقط به یکی از این دو مدل آلرژی دارن. بنابراین اگر شما هم جزو افرادی هستین، که با وجود دارچین، بدنتون حساسیت نشون میده، باید هر دو مدل دارچین رو بررسی کنید تا از این موضوع مطمئن بشید.

نکته ی دیگه ای که باید گفته بشه این هست که حساسیت و آلرژی نیست به دارچین، کشنده و یا خطرناک نیست. اما میتونه تا حدی با توجه به علائمی که گفته شد، فرد رو کلافه کنه.

عوارض مصرف زیاد دارچین و افت قند خون

2) افت شدید قند خون، از جمله عوارض مصرف زیاد دارچین


یکی از تاثیرات دارچین روی بدن، افت و کاهش شدید قند خون هست. این موضوع رو نمیشه صرفا جزو عوارض مصرف دارچین دونست. چون برای بعضی از افراد همین مورد رو میشه جزو خواص دارچین هم قرار داد. اما در هر صورت باید این رو بدویند که مصرف پودر دارچین به اندازه ی دو قاشق چای خوری و یا استفاده از دمنوش دارچین، تاثیر زیادی روی قند خون نداره.

اما در صورتی که از روغن دارچین ( به خصوص دارچین سیلان ) استفاده بشه، قند خون به صورت ناگهانی افت شدیدی پیدا  میکنه. این موضوع باید برای افرادی که از داروهای کنترل قند خون استفاده میکنن، کاملا جدی گرفته بشه. نکته ی جالبی که شاید دونستنش خالی از لطف نباشه این هست که شرکت کوکاکولا از چوب دارچین سیلان در محصولاتش استفاده میکنه. با این کار میزان قند موجود در نوشابه که مقدار زیادی هست، تا حدی کنترل میشه.

3) رقیق کننده خون


مصرف دارچین برای افرادی که غلظت خون دارن میتونه مفید باشه. اما ممکنه بپرسید چرا در حال حاضر ما این گزینه رو در لیست عوارض مصرف زیاد دارچین قرار دادیم؟ استفاده از دارچین با توجه به اینکه خون رو رقیق میکنه میتونه برای انعقاد خون در افرادی که بیماری قلبی دارن مفید باشه.

اما داستان به همینجا ختم نمیشه. افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده میکنن، نباید از دارچین استفاده کنن. استفاده همزمان دارو با دارچین میتونه خون رو تا حد زیادی رقیق کنه که این موضوع میتونه مشکل آفرین باشه. البته گفته میشه استفاده از دارچین سیلان به اندازه ی دارچین کاسیا نمیتونه باعث رقیق شدن خون بشه.

عوارض مصرف زیاد دارچین و زایمان زودرس

4) عوارض مصرف زیاد دارچین؛ زایمان زودرس


چهارمین مورد از عوارض مصرف زیاد دارچین با خانم های باردار و زایمان زودرس ارتباط داره. انقباض رحمی از جمله عوارض مصرف دارچین هست. این یعنی خانم هایی که باردار هستن به هیچ وجه نباید از دارچین و به خصوص دارچین های روغنی، استفاده کنن. این موضوع میتونه در نهایت باعث زایمان زودرس بشه. با توجه به این موضوع افرادی که در خونه خودشون خانم باردار دارن، نباید از دمنوش دارچین، بوی دارچین و در کل هر چیزی که باعث وارد شدن عطر یا طعم دارچین به بدن خانم بشه، استفاده کنن.

5) مسموم کردن بدن


استفاده از دارچین برای طولانی مدت میتونه عوارضی رو برای بدن به همراه داشته باشه. مسمومیت جزو این دسته از عوارض هست. هموطنور که در ابتدای مقاله گفته شد، بهتر هست که میزان مصرف دارچین رو با توجه به توصیه های بهداشت جهانی، روی 6 گرم در 6 روز تنظیم کنید.

این کار باعث میشه در هفته یک روز از دارچین استفاده نشه. بدن در همون یک روز، سمومی که به دلیل وجود دارچین ایجاد شده رو پاکسازی میکنه. البته میتونید این مقدار رو دستکاری کنید و مثلا 4 یا 5 روز استفاده و 2 یا 3 روز به بدن استراحت بدین. در این صورت خیالتون از بابت مسموم شدن میتونه راحت باشه.

عوارض مصرف زیاد دارچین

6) عوارض مصرف زیاد دارچین؛ ماده ای به نام کومارین در دارچین


وجود کومارین یکی از دلایل اصلی وجود عوارض مصرف زیاد دارچین هست. کومارین یک ماده سمی هست که در ترکیبات دارچین هم وجود داره. البته دوز و مقدار کومارین در دارچین سیلان و کاسیا متفاوت هست. دارچین سیلان بین 0.3 تا 0.4 کومارین و دارچین کاسیا بین 0.4 تا 0.8 کومارین در ترکیباتشون دارن. جالبه بدونید، در اروپا برای مدتی مصرف دارچین کاسیا ممنوع شده بود.

دلیل این موضوع مسمویت های کبدی بود! علاوه بر کومارین، مواد مضر دیگه ای هم در دارچین ( بیشتر در نمونه کاسیا ) وجود داره که البته مقدار اونها بسیار ناچیز هست. این یعنی اگر یک فرد قصد داره از خواص دارچین بهره ببره میتونه به اندازه از اون استفاده کنه.

  • بنزن
  • پالماتیک اسید
  • استاریک اسید
  • فنیل بوتیل کلرید
  • متیل فنیل سولفوکسید

7) بالا بردن ضربان قلب


در مورد خاصیت رقیق کنندگی دارچین صحبت شد. ممکنه بعضی از افراد با توجه به اون موضوع استفاده از دارچین رو برای افرادی که بیماری قلبی دارن، خوب بدونن. اگر شما هم اینطور تصور کردین باید بدونید که از جمله عوارض مصرف زیاد دارچین، بالا رفتن ضربان قلب هست.

این موضوع به هیچ وجه برای یک بیمار قلبی یا حتی یک کودک سالم نمیتونه خوب باشه. بنابراین باید بهش دقت بشه. فراموش نکنید که مصرف روغن دارچین تا حد بسیار زیادی میتونه این تاثیر رو روی بدن ایجاد کنه. پس اگر دارو مصرف میکنید حتما حواستون به مقدار مصرف دارجین باشه و حتما قبل از مصرف با پزشک مشورت کنید.

عوارض مصرف زیاد دارچین و تحریک پوست

8) عوارض مصرف زیاد دارچین؛ محرک پوست


شاید عجیب باشه اما تحریک پوست از جمله عوارض مصرف زیاد دارچین هست. در صورتی که قصد استفاده از روغن دارچین رو دارین، باید حتما دستکش بپوشید و حواستون باشه پوست بدنتون باهاش برخورد نداشته باشه. برخورد روغن دارچین با پوست میتونه اون تحریک و باعث سوزش بشه.

9) ناسازگار با آنتی بیوتیک ها


دارچین یکی از آنتی بیوتیک های طبیعی موجود هست. با توجه به این موضوع اگر فردی از دارچین همراه با داروهای آنتی بیوتیک دیگه استفاده کنه، مثل این میمونه که دوز بالایی آنتی بیوتیک مصرف کرده باشه. این موضوع میتونه در نهایت باعث بروز مشکلانی در بدن بشه.

عوارض مصرف زیاد دارچین

10) مشکلی که قرص های دارچین ایجاد میکنند


بعضی از افراد برای کاهش وزن و لاغری از قرص های دارچین استفاده میکنن. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، باید بدونید که هنوز هیچ سند و مدرک علمی و معتبری ارائه نشده که ثابت کنه این قرص ها مشکلی برای بدن ایجاد نمیکنن. بنابراین ما به هیچ عنوان مصرف این قرص ها رو برای کاهش وزن توصیه نمیکنیم.

11) رابطه حرارت بدن با دارچین


دهمین مورد از لیست عوارض مصرف زیاد دارچین، به بالا رفتن دمای بدن مربوط میشه. به احتمال زیاد میدونید که دارچین یک خوراکی با طبع گرم هست. بنابراین مصرف اون میتونه مثل مصرف فلفل سیاه، فلفل قرمز، گل کلم، خرچنگ، سیر، زنجبیل، برنج قهوه ای، کیمچی پیاز و کدوتنبل باعث بالا رفتن دمای بدن بشه. در چنین وضعیتی، بدن سعی میکنه حرارت و دمای خودش رو کاهش بده.

بنابراین بروز جوش زیر زبان، روی پوست، ترک خوردن لب ها و … کاملا طبیعیه. این موضوع ممکنه در فصولی از سال که هوا سرد هست خیلی احساس نشه. اما کافیه این موضوع رو در زمانی که هوا گرم هست، تجربه کنید. در صورتی که به طور طبیعی بدن شما طبع گرمی داره، پیشنهاد میکنیم بیشتر به این موضوع توجه کنید. ضمنا خانم هایی که در سن یائسگی هستن، حتما از مصرف دارچین دوری کنن.

عوارض مصرف زیاد دارچین و مشکلات کبد

12) عوارض مصرف زیاد دارچین و آسیب به کبد


آسیب به کبد، دوازدهمین مورد از عوارض مصرف زیاد دارچین هست. کاسیا یا همون دارچین معمولی که در آشپزخونه ها پیدا میشه، همونطور که گفته شد مقدار زیادی کومارین در ترکیبات خودش داره. این نوع دارچین تقریبا دارای 5 میلی گرم کومارین در هر قاشق چایخوری هست. این در حالیه که در نمونه سیلانی، مقدار کومارین بسیار ناچیز هست.

میزان مجاز توصیه شده روزانه برای مصرف کومارین، تنها 0.1 میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن هست. یعنی شما میتونید در طول روز، فقط نصف یک قاشق چایخوری دارچین کاسیا مصرف کنید.

متاسفانه مطالعات زیادی نشون دادن که خوردن زیاد کومارین میتونه کبد رو سمی کرده و آسیب جدی بهش وارد کنه. نکته ای که باید بهش دقت کنید اینه که مکمل های دارچین هم دارای مقدار زیادی کومارین هستن. پس برای حفظ سلامتی خودتون هم که شده به این موضوع دقت کنید.

13) زخم دهان


دارچین دارای ماده ای به نام سینامالدهید هست. استفاده بیش از حد این ماده میتونه باعث بروز آلرژی در بدن بشه. این آلرژی خودش رو به صورت زخم های دهان نشون میده. زمانی که مقدار کمی دارچین مصرف میشه، بزاق دهان مانع ایجاد آسیب به بافت لثه میشه. اما با بالا رفتن دوز مصرف سینامالدهید باید منتظر التهاب زبان یا لثه، احساس سوزش یا خارش و لکه‌های سفید رنگ در دهانتون باشید.

عوارض مصرف زیاد دارچین و مشکلات تنفسی

14) مشکلات تنفسی؛ از جمله عوارض مصرف زیاد دارچین


آخرین مورد از عوارض مصرف زیاد دارچین به بروز مشکلات تنفسی ارتباط داره. از جمله مشکلات دیگه ای که سینامالدهیدها میتونن ایجاد کنن، مشکلات تنفسی هست. این ماده به عنوان یک ماده تحریک کننده برای گلو شناخته میشه و میتونه باعث تنگی نفس بشه. علاوه بر این تنفس دارچین میتونه باعث سرفه، احتقان و تنگی نفس هم بشه. افرادی که با آسم دست و پنجه نرم میکنن و یا مشکلات تنفسی دارن، باید به شدت به این موضوع دقت کنن.

جمع بندی

اگر بخوایم یک جمع بندی داشته باشیم، میشه گفت مصرف هر چیزی با توجه به عوارضی که میتونه برای بدن به همراه داشته باشه، باید طبق قاعده و اصول باشه. این موضوع برای دارچین هم صدق میکنه. اگر هدف شما کاهش وزن با دارچین هست، بهتون توضیه میکنیم حتما به مواردی که گفته شد دقت داشته باشید.

ضمنا اگر مقالات قبلی مرتبط با دارچین و لاغری رو مطالعه کرده باشید، میدونید که دارچین در کنار استفاده از یک رژیم غذایی خوب و ورزش میتونه به کاهش وزن کمک کنه. این یعنی به تنهایی نباید از اون انتظار کاهش وزن خوب و معجزه رو داشته باشید.

کارشناس بدن ما

رسالت ما در بدن ما، انتشار به روزترین محتوا در زمینه زیبایی و تناسب اندام در عین ایجاد یک رابطه صمیمی با کاربر هست. در اصل بودن یک مشاور تمام عیار در حوزه زیبایی و تناسب اندام چیزیه که شما میتونید از زیبیتو انتظارش رو داشته باشید. ما کنار شما هستیم تا با زیباتر و خوش اندام شدن بیشتر شما، به همون اندازه اعتماد به نفس شما هم بالاتر بره.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
10 کیلو لاغری در 30 روز | موفق ترین رژیم لاغری 1401دانلود رژیم 3010
+