کاهش وزنهمه مقالات

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری در چیست؟

تا به امروز در مورد رژیم های گیاهخواری و خام گیاهخواری در وبسایت زیبیتو صحبت کردیم. اما نکته ای که در مورد این دو رژیم وجود داره، اشتباه نگرفتن این دو با هم هست. به همین خاطر تصمیم گرفتیم در این مقاله در مورد تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری صحبت کنیم.

تا 10 کیلو لاغری در 30 روز به صورت تضمینی

موفق ترین رژیم لاغری مرحله ای در ایران و با غذاهای معمول ایرانی! به همراه رژیم شوک و رژیم تثبیت وزن و کتابچه راهنمای ورزش های حالت دهی شکم و پهلو! 
تا 10 کیلو لاغری در 30 روز با تضمین بازگشت وجه.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاهده نتایج بیشتر روی دکمه زیر کلیک کنید.

تخفیف ویژه به مدت محدود

مطالعه این مقاله برای چه افرادی مفید است ؟

بعضی از افراد هنوز تفاوت بین انواع مختلف رژیم های گیاهخواری و خام گیاهخواری و … رو نمیدونن. اما علاقه مند هستن که از این رژیم برای کاهش وزن و یا سلامتی استفاده کنن. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، پیشنهاد میکنیم حتما این مقاله رو مطالعه کنید. علاوه بر این، پیشنهاد میشه، با توجه به ترتیبی که برای سری مقالات رژیم های گیاهخواری در وبسایت زیبیتو تنظیم شده، سایر مقالات رو هم مطالعه کنید. برای دسترسی به این فهرست، به اینجا کلیک کنید.

کارشناس تناسب اندام وبسایت زیبیتو


برنامه غذایی گیاهخواری با نگاه مدرن امروزی، با ارائه دلایلی از اوایل دهه نوزدهم شروع شد و به این ترتیب، اولین انجمن گیاهخواری، در اواسط دهه نوزدهم، در انگلستان تاسیس شد. دلایلی که این رژیم به اونها تکیه میکنه عبارتند از :

  • مصرف مواد غذایی با منشا گیاهی، باعث افزایش سطح سلامت بدن و مقابله با بیماری ها میشه؛
  • کشتن حیوانات برای تامین غذای انسان ها کار درستی نیست؛
  • دامداری نسبت به کشاورزی، دارای هزینه بیشتری هست و آسیب کمتری برای محیط زیست داره.

در حال حاضر، با به وجود اومدن موج فکری بزرگ برای تغییر شیوه زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم، میلیون ها نفر در سراسر جهان، پیروی از رژیم گیاهخواری رو در پیش گرفتن.

انواع مختلفی از رژیم گیاهخواری وجود داره که در ادامه مطلب به اونها اشاره میکنیم. اما نقطه مشترک همه افراد گیاه خوار این هست که مخالف مصرف مواد غذایی گوشتی هستن. علاوه بر این مخالف مصرف بعضی محصولات با منشاء‌ حیوانی (بسته به درجه گیاهخواری) هستن. این افراد بخش بزرگی از غذای مصرفی رو از خانواده میوه ها و سبزیجات، حبوبات، دانه‌ها و آجیل ها، غلات و لبنیات گیاهی انتخاب میکنن.

خام گیاهخواری، در واقع زیر مجموعه ای از رژیم گیاهخواری هست. با این تفاوت که محدودیت های غذایی و اخلاقی بیشتری در برنامه اون وجود داره. این یک توضیح خلاصه در رابطه با این سبک از رژیم های غذایی بود. ممکنه این سوال در ذهنتون ایجاد شده باشه که تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری در چیه؟ در ادامه مطلب، به بررسی تفاوت های این دو رژیم، می پردازیم.

فهرست موضوعی این مقاله

  • تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری
  • رژیم خام گیاه خواری چطور کار میکند؟
  • تفاوت اساسی رژیم خام گیاه خواری و گیاه خواری
  • سایر تفاوت های رژیم خام گیاه خواری و گیاه خواری
  • نتیجه گیری

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری موضوع اصلی مقاله ما هست. اما اجازه بدین کمی از عقب تر شروع به توضیح کنیم. شاید شما هم با ایده و قانون اصلی رژیم گیاهخواری آشنا شده باشید. افرادی که از این رژیم پیروی می کنن، از مصرف مواد غذایی با منشا حیوانی مثل؛ انواع گوشت ها، تخم مرغ، عسل، ژلاتین و محصولات لبنی اجتناب میکنن و معتقدن که از نظر اخلاقی، کشتن حیوانات کار درستی نیست.

البته بعضی از گیاهخواران مصرف فراورده‌های حیوانی مثل شیر و تخم‌مرغ رو مجاز میدونن چون تولید اونها به حیوانات آسیبی نمیرسونه.

بسیاری از افراد هم برای لاغری و کاهش وزن و بهره مندی از فواید این نوع رژیم ها برای افزایش سطح سلامتی، به گیاهخواری رو میارن. انواع مختلفی از رژیم گیاهخواری وجود داره که افراد بنابر شرایطی که دارن، از اونها پیروی میکنن. این رژیم ها عبارتند از :

رژیم لاکتو گیاهخواری (lacto-vegetarian)


 افراد پیرو این نوع رژیم گیاهخواری، لبنیات مصرف می‌کنن، اما تخم مرغ نمی‌خورن. همچنین سس مایونز، برخی از کوکی ها یا کیک ها رو هم نمیخورن.

رژیم اُوو گیاهخواری (Ovo vegetarian)


این دسته از افراد، لبنیات مصرف نمی کنن، اما تخم مرغ می‌خورن.

رژیم لاکتو- اُوو گیاهخواری (Ovo-lacto vegetarianism)


 افراد این دسته، با مصرف تخم مرغ و لبنیات موافق هستن و فقط گوشت و فرآورده های گوشتی رو از برنامه غذاییشون حذف می کنن.

رژیم نیمه گیاهخواری (Semi-Vegetarian)


افرادی که این نوع رژیم گیاه خواری را دنبال می کنن، فقط مقدار کمی گوشت ( که ترجیحا گوشت ماهی و مرغ هست )، میخورن. یا در روزهای خاصی از هفته، به پیروی از رژیم گیاه خواری میپردازن. این افراد با مصرف لبنیات و تخم مرغ به مقدار کم در برنامه غذایی خودشون، مشکلی ندارن.

رژیم خام گیاهخواری (raw vegetarian)


70 تا 80 درصد مواد غذایی مصرفی رژیم خام گیاه خواری، از مواد غذایی گیاهی خام یا طبخ شده در دمای کمتر از 48 درجه سانتیگراد، تشکیل میشه. این افراد از مصرف هر مدل مواد غذایی با منشاء حیوانی، مواد غذایی فرآوری شده یا پخته شده با حرارت بالا، خودداری میکنن.

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری؛ روش کار رژیم خام گیاه خواری

برای درک بهتر تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری باید روش کار رژیم خام گیاه خواری رو هم درک کنید. دلیل این موضوع که افراد خام گیاه خوار از مصرف غذاهای پخته و فرآوری شده اجتناب می کنن، اینه که وقتی غذا پخته نشه، بدن آنزیم ها، ویتامین ها و مواد مغذی رو بهتر جذب می کنه.

طرفداران این رژیم معتقدن که آنزیم ها عنصر حیاتی یک ماده غذایی هستن و هر غذایی دارای ترکیب آنزیمی مناسب خودش هست. این آنزیم ها به ما کمک می کنن تا غذاها رو کاملاً هضم کنیم، بدون اینکه به مصرف آنزیم های تولید شده توسط بدنمان بپردازیم.

همچنین تصور میشه که فرآیند پخت و پز ویتامین ها و مواد معدنی رو از بین میبره. علاوه بر این هضم غذاهای پخته شده نه تنها بیشتر طول میکشه، بلکه باعث میشه چربی ها، پروتئین ها و کربوهیدرات های تا حدی هضم بشن. همین موضوع سیستم گوارش و سایر ارگان های بدن رو تا حدی با مشکل مواجه میکنه.

به همین دلیل، افراد پیرو رژیم خام گیاه خواری، هیچ ماده غذایی که در دمای بالاتر از 48 درجه سانتیگراد پخته بشه، نمیخورن. چون معتقدن که این غذاها، مواد مغذی و آنزیم های خودشون رو به طور کامل از دست دادن. پس هیچ نوع فایده ای برای بدن ندارن. البته ما به عنوان یک مرجع در زمینه تناسب اندام این موضوع رو تایید نمیکنیم. بعضی از نظرات صرفاً تعصب رو نشون میده و جنبه علمی نداره.

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

هدف همه افرادی که از این دو رژیم استفاده میکنن، صرفا حفظ محیط زیست و سلامتی نیست. اما خام گیاه خواران از روند بسیار سختگیرانه و محدودتری، در برنامه رژیم غذایی خود پیروی میکنن.

این افراد معتقدن که انسان ها برای تامین نیازهای خودش نباید از حیوانات استفاده کنه. این نیازها شامل غذا و پوشاک، تست داروها و مواد آرایشی و سایر مایحتاج انسان میشه. این افراد لباس یا لوازم چرمی و پشمی نمیخرن و مصرف از لوازم آرایشی و بهداشتی که روی حیوانات آزمایش شده باشه رو استفاده نمیکنن.

این دسته از افراد با برگزاری مسابقات اسب‌ دوانی، گاوبازی و هر فعالیت دیگه ای که از حیوانات استفاده بشه، کاملا مخالف‌ هستن. در واقع میشه گفت، تفاوت اساسی رژیم گیاهخواری و خام گیاهخواری، در نوع نگاه افراد هست.

تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

سایر تفاوت های رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری

در این بخش به بررسی موارد دیگه ی تفاوت رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری میپردازیم. برنامه غذایی هر دو نوع رژیم‌ گیاهخواری و خام گیاه خواری سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و مواد مغذی هستن. اما از نظر چربی‌های اشباع‌ شده و کلسترول و برخی ویتامین ها، کمبود دارن.

به دلیل وجود محدودیت های غذایی شدید در رژیم های گیاهخواری، امکان به وجود اومدن کمبود ویتامین B12 و ویتامین D، امگا، روی، آهن، کلسیم، در صورت نداشتن یک برنامه ی اصولی و متعادل و پیروی طولانی مدت از این رژیم ها وجود داره.

اما بنابر نتایج تحقیقات انجام شده، امکان به وجود اومدن این نوع کمبودها و عوارض جانبی ناشی از اونها، در رژیم خامگیاه خواری بیشتر از رژیم گیاهخواری هست.

یکی دیگه از تفاوت های رژیم خام گیاهخواری و گیاهخواری که بر اساس نتایج حاصل از تحقیقات علمی مشخص شده، در زمینه تاثیر این دو نوع رژیم، در جلوگیری از ابتلا به بیماری های مزمن هست.

نتایج تحقیقات علمی نشان میده که افراد خام گیاه خوار کمتر از گیاهخواران در معرض ابتلا به انواع سرطان ها، دیابت نوع دوم، بیماری های قلبی فرار میگیرن. همچنین افراد خام گیاه خوار، شاخص توده بدنی (BMI) کمتری از گیاه خواران دارن و با افزایش سن، کمتر به وزن آن ها اضافه میشه.

البته برای افزایش اطمینان در مورد تاثیرات رژیم‌ های گیاهخواری و خام گیاهخواری، باید تحقیقات علمی بیشتر و گسترده تری انجام بشه.

نتیجه گیری

به طور کلی، پیروی از یک رژیم گیاهخواری یا خام گیاهخواری، فقط در یک صورت میتونه مفید باشه. در صورتی که مواد مغذی اساسی (کربوهیدرات ها، چربی ها و پروتئین) در برنامه غذایی به صورت متعادل و اصولی، موجود داشته باشن. به همین دلیل، پیروی از این رژیم ها با هر هدفی، بدون داشتن آگاهی کامل میتونه مضر باشه.  عدم مشورت با یک پزشک متخصص تغذیه در این مورد، میتونه منجر به بروز کمبود مواد مغذی و آسیب به سلامت افراد بشه.

کارشناس بدن ما

رسالت ما در بدن ما، انتشار به روزترین محتوا در زمینه زیبایی و تناسب اندام در عین ایجاد یک رابطه صمیمی با کاربر هست. در اصل بودن یک مشاور تمام عیار در حوزه زیبایی و تناسب اندام چیزیه که شما میتونید از زیبیتو انتظارش رو داشته باشید. ما کنار شما هستیم تا با زیباتر و خوش اندام شدن بیشتر شما، به همون اندازه اعتماد به نفس شما هم بالاتر بره.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
10 کیلو لاغری در 30 روز | موفق ترین رژیم لاغری 1401دانلود رژیم 3010
+