رژیم 1000 کالری چیست؟ + نمونه رژیم 1000 کالری
یکی از رزیم های لاغری سریع و البته کوتاه مدت، رژیم 1000 کالری هستش. این رژیم که جزو خانواده رژیم های کالری شماری هست و معمولا برای مدت زمان یک هفته رعایت میشه، میتونه کاهش وزن سریعی رو به همراه داشته باشه. نکته ای که وجود داره این هستش که هدف فقط و فقط کاهش وزن نیست.
هدف کاهش وزن در عین حفظ سلامتی و البته بدون بازگشت وزن هستش. رژیم هزار کالری که جزو رژیم های غذایی سخت به حساب میاد، احتمال بازگشت وزن زیادی رو داره و علاوه بر این عوارض جانبی و خطراتی رو هم برای بدن به همراه داره که در ادامه در این مطلب از سایت زیبیتو در موردش صحبت میکنیم.
این مقاله برای چه افرادی مفید است؟
- برای افرادی که به تازگی با این رژیم آشنا شدن و قصد دارن بیشتر در موردش اطلاعات کسب کنن.
- برای افرادی که در حال تحقیق برای پیدا کردن بهترین رژیم برای کاهش وزن با توجه به شرایط بدنی خودشون هستن.
فهرست موضوعی این مقاله
- رژیم 1000 کالری چیست؟
- نمونه برنامه رژیم 1000 کالری
- نکات مهم
- مواد غذایی مجاز
- مواد غذایی ممنوعه
- نکات تکمیلی در رژیم 1000 کالری
- آیا رعایت رژیم 1000 کالری مشکل است؟
- عوارض و خطرات رژیم 1000 کالری
رژیم 1000 کالری چیست؟
رژیم 1000 کالری همونطور که از اسمش هم پیداست، میزان کالری ورودی بدن رو تا 1000 کالری در روز کاهش میده. این در حالیه که کالری ورودی به بدن در حالت عادی، به صورت میانگین برای مردها در سنین 30 تا 50 سال، 2500 تا 3000 کالری و برای خانم ها در همین بازه سنی، حدود 2200 کالری هستش.
با توجه به این اعداد کاملا واضح هستش که این رژیم تا چه حدی میتونه مشکل باشه و برای افراد احساس گرسنگی رو ایجاد بکنه.
اصول این رژیم هم بر اساس وارد کردن بدن به حالت کالری منفی هستش. یعنی میزان کالری ورودی به بدن کمتر از کالری مصرقی بدن هستش. همین موضوع میتونه در نهایت باعث کاهش وزن در بین افراد بشه. اگر جزو افرادی هستین که با گرسنگی کشیدن مشکل دارین، این رژیم اصلا گزینه خوبی برای شما نیست و به بدن فشار زیادی وارد میکنه.
حتما بخوانید » رژیم اسلیم فست چیست ؟ + نمونه برنامه اسلیم فست
نمونه برنامه رژیم 1000 کالری
در این بخش چند نمونه برنامه رژیم 1000 کالری قرار داده شده که بتون کمک میکنه درک بهتری نسبت به این رژیم پیدا کنید.
نمونه برنامه اول
- صبحانه : دو عدد تخم مرغ آبپز و یک کاسه میوه ( 86 کالری )
- برای پیش از ناهار : 100 گرم ماست کم چرب ( 154 کالری )
- نهار : تاکو کاهو با سس ماست ( 351 کالری )
- عصرانه : چای سبز و دو عدد بیسکوئیت سبوس دار ( 142 کالری )
- شام : ماهی کبابی و سس بدون چربی ( 221 کالری )
شما میتونید ترکیب چند قطره سرکه سیب با آب رو به جای مصرف چای سبز جایگزین کنید. این ترکیب علاوه بر گوارش برای پوست و سیستم گوارش نیز بسیار خوب هستش.
نمونه برنامه دوم
- سحر یا صبح خیلی زود ( ناشتا) : ترکیب یک قاشق غذاخوری عسل یک قاشق غذایی آبلیمو و اب گرم ( 70 کالری)
- صبحانه : جود دوسر و توت فرنگی ( 101 کالری )
- پیش از ناهار : میتونید چای سبز یا سیاه بنوشید ( کالری صفر )
- ناهار : سوپ کلم و 100 گرم ماست کم چرب ( 227 کالری )
- بعد از ناهار : یک هلو و یک پرتقال ( 98 کالری )
- عصرانه : چای سبز و دوعدد بیسکوئیت دایجستیو ( 142 کالری )
- شام : یک کاسه عدسی یا لوبیا، کلم بروکلی و نخود فرنگی به همراه سیر ( 386 کالری )
حتما بخوانید » بهترین طریقه مصرف زیره برای لاغری
نمونه برنامه سوم
- سحر یا صبح خیلی زود ( ناشتا) : اسموتی سبزیجات که شامل اسفناج و هویج و یک گوجه و یک خیار ( 98 کالری )
- صبحانه : شیر سویا و نان و دو سفیده ی تخم مرغ آبپز یا شیر سویا ویک عدد موز ( 158 کالری )
- پیش از ناهار : یک لیوان دوغ یا یک لیوان اب هندوانه و اب کیوی ( 41 – 90 کالری )
- ناهار : سوپ مرغ و سبزیجات با سبزیجات رست شده و صد گرم ماست ( 152 – 187 کالری )
- بعد از ناهار : ک هلو و یک پرتقال ( 143 کالری )
- عصرانه : چای سبز و بیسکوئیت سبوس دار ( 142 کالری )
- شام : ماهی کبابی و 100 گرم ماست و یا سوپ سبزیجات با 2 تکه نان جو ( 256-296 کالری )
نکات مهم در این رژیم
در این بخش نکاتی رو قرار دادیم که بهتون کمک میکنن بهتر بتونید برنامه غذایی 1000 کالری رو تهیه کنید.
- سبزیجاتی برگ سبز مثل اسفناج، کرفس، کدو سبز، بروکلی و کنگر فرنگی علاوه بر داشتن کالری بسیار پایین ،سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هم هستن. بنابراین سعی کنید از این سبزیجات حتما توی برنامه غذایی خودتون استفاده کنید.
- از سبزجاتی که فیبر دارن در این رژیم استفاده کنید. فیبر به شما کمک میکنه این گرسنگی کمتری رو تحمل کنید. فیبر در واقع مثل یک اسفنج عمل میکنه که در مجاورت با آب قرار گرفته باشه. اینطور میشه گفت که حجم زیادی از معده رو میگیره اما هضم نمیشه. این کمک میکنه که بیشتر احساس سیری کنید. یک وعده کلم فقط 35 کالری داره اما سرشار از فیبر هستش.خیار و کرفس هم آب زیادی دارن و درطول رژیم توصیه میشن.
- میوه هایی مثل پرتقال، توت فرنگی، طالبی، کیوی، گلابی و انواع توت ها کالری کمی دارن. این یعنی میتونید به صورت سالاد میوه از اونها استفاده کنید.
- مورد بعدی که باید بهش دقت بشه، دریافت و جذب کلسیم هستش. با مصرف شیر کم چرب و سبزیجات سبز کلسیم کافی برای بدن جذب میشه. بنابراین در طول رژیم مصرف میوه و سبزی به هیچ وجه فراموش نشه.
- نکته دیگه ای که باید بهش دقت بشه این هست که د رژیم 1000 کالری، مصرف کربوهیدرات ها و چربی های ترانس باید کاهش پیدا کنه تا نتیجه کاهش وزن بهتری گرفته بشه.
- به عنوان نکته آخر فراموش نشه که مواد غذایی باید انتخاب بشن که سرشار از ویتامین B، پروتئین ها و آنزیم ها باشه. یادتون باشه پروتئین ها هم به خاطر بالا بردن سوخت و ساز بدن چربی سوزی بسیار خوبی رو در بدن ایجاد میکنن. علاوه بر این، احساس سیری بیشتری رو به بدن القا میکنن.
حتما بخوانید » 37 غذای کم کالری برای کاهش وزن
مواد غذایی مجاز
برای رژیم 1000 کالری مواد غذایی مشخصی تعیین نشده. این یعنی از همه مواد غذایی میشه استفاده کرد. اما نکته ای که وجود داره این هست که اگر شما به درستی دسته مواد غذایی رو مشخص کنید نتیجه مطلوب تری میگیرید.
یعنی اگر به جای استفاده از کربوهیدرات ها و قند ها برای تامین انرژی و کالری، از پروتئین ها و فیبر ها استفاده بشه، نتیجه بهتری گرفته میشه. شما میتویند از مکمل اسلیم فست که یک مکمل فیبر هست در کنار این رژیم یک هفته ای استفاده کنید.
مواد غذایی ممنوع
در این بخش مواد غذایی ممنوع که نباید از اونها در رژیم استفاده بشه رو بهتون معرفی میکنیم. این بخش بهتون کمک میکنه تا دسته بندی مواد غذایی انتخابی برای رژیم رو راحت تر انجام بدین.
- پروتئین ها : گوشت گاو و گوسفند و توفو
- میوه ها سبزیجات و حبوبات : آووکادو و انبه و کاستارد سیب و سیب زمینی و ذرت و لوبیا و سویا و چیکو
- میوه های خشک : خرمالو و البالو و الو و انجیر
- دانه ها و آجیل ها : گردو و تخمه ی هندوانه و بادام زمینی و نارگیل خشک شده و پسته و فندوق و بادام هندی و سایر دانه های روغنی
- روغن ها : روغن بادام و نارگیل و بادام زمینی و گردو و روغن پالم و روغن آووکادو و کره بادام زمینی و هندی و روغن ها ی حیوانی و سنتی و پنیر و خامه
حتما بخوانید » کالری چیست ؟ چطور محاسبه میشود ؟
نکات تکمیلی در رژیم 1000 کالری
در این بخش نکاتی رو ذکر میکنیم که این نکات روی کیفیت کاهش وزن در رژیم 1000 کالری میتونه تاثیر زیادی داشته باشه.
- خواب کافی بسیار مهم هستش؛
- نوشیدن آب کافی از جمله ملزومات این رژیم هستش؛
- خوردن پروتئین ها در وعده های غذایی به هیچ وجه فراموش نشه. به خصوص اگر دلتون میخواد حجم ماهیچه های بدنتون افت پیدا کنه؛
- میوه و سبزیجات تازه به دلیل داشتن فیبر بسیار مهم هستن و باید استفاده بشن؛
- ورزش سنگین به خاطر میزان کالری پایین رژیم توصیه نمیشه اما به اندازه توان میتونید پیاده روی کنید؛
- این رژیم یک رژیم کاملا کوتاه مدت هستش. اصل این رژیم 7 روز هست اما بعضی ها تا 10 روز هم بهش عمل میکنن. دقت کنید بیشتر از 10 روزه به هیچ وجه نباید از این رژیم استفاده بشه؛
- کم خوری جزو اصول این رژیم هستش. پس قبل از شروع اون رو بپزیرید و باهاش کنار بیاین؛
- الکل و نوشیدنی های گازدار حاوی قند به طور کلی در این رژیم ممنوع هستش؛
- به هیچ وجه از وعده های غذایی حذف نکنید. همه وعده ها و میان وعده ها باید وجود داشته باشه و فقط تمرکز روی 1000 کالری بودن این رژیم هستش؛
- به مقدار کالری مصرفی دقت داشته باشید. ممکنه یک روز بیشتر از حد مجاز کالری دریافت کرده باشید. در این صورت میتونید روز بعد با جایگزین کردن مثلا چای سبز جبران کنید؛
- قبل از شروع رژیم حتما با پزشک مشورت کنید.
آیا رعایت رژیم 1000 کالری مشکل است؟
به طور کلی رژیم 1000 کالری جزو رژیم های لاغری مشکل به حساب میاد. این رژیم به هیچ وجه از طرف تیم کارشناسی زیبیتو توصیه نمیشه. دلیل این موضوع این هست که مشکلاتی که این رژیم برای بدن ایجاد میکنه، میتونه خطر آفرین باشه. از طرفی فشار بسیار زیادی رو به بدن وارد میکنه.
برای کاهش وزن رژیم های مختلف و ساده تری هم وجود داره که میتونن کاهش وزن فوق العاده ای رو برای شما به همراه داشته باشن. رژیم هایی مثل رژیم کتوژنیک و یا رژیم های تخصصی کارشناس های زیبیتو که میتونن در مدت زمان 21 روز ( مدت زمان اصولی رعایت رژیم ) تا 7 کیلو کاهش وزن رو براتون به همراه داشته باشه.
حتما بخوانید » بهترین زمان خوردن قرص متفورمین برای لاغری
عوارض و خطرات رژیم 1000 کالری
در این بخش عوارض و خطرات رژیم 1000 کالری رو بیان میکنیم. بعد از مطالعه این بخش بهتر میتونید درک کنید که چرا این رژیم رو بهتون توصیه نمیکنیم.
1. سوءتغذیه
بدن ما برای انجام فعالیتهای طبیعی خودش به انواع ویتامینها، موادمعدنی و… نیاز داره. یکی از راههای اصلی تامین این نیازها، «رعایت تنوع غذایی» هستش.
یکی از عوارض رژیم 1000 کالری مشکل عدم وجود تنوع غذایی هستش. این موضوع میتونه در نهایت به کمبود وجود مواد مغزی و ویتامین ها در بدن منجر بشه.
ریزش موی سر، شکنندگی ناخنها، سرگیجه و ضعف، رنگپریدگی و آسیب به پوست، ناتوانی در انجام فعالیتهای طبیعی روزانه و… از عوارض مشکل سو تغذیه هستش که در احتمال به وجود اومدنش در رژیم هزار کالری کم نیست.
2. بیآبی
با توجه به این که بیشتر فعالیت های شیمیایی بدن ما با دخالت آب همراه هست، میشه گفت بدن ما به شدت به آب کافی نیاز داره. بخشی از آب مورد نیاز بدن ما از طریق تنوع غذایی دریافتی تامین میشه. زمانی که با رژیم هایی مثل رژیم 1000 کالری رو به رو هستیم، بدن با مشکل بی آبی رو به رو میشه.
تشنگی سلولهای بدن، چروک خوردن پوست، آسیب به سلامت چشمها، اختلال در هضم و جذب مواد غذای و… از جمله آسیبهای بیآبی ناشی از رعایت رژیمهای غذایی خاص هستش. در صورتی که اصرار به استفاده از این رژیم دارین، حتما آب کافی رو در طول روز میل کنید.
3. اختلال در عملکردهای متابولیکی بدن
با رعایت رژیم 1000 کالری بدن در حالت «گرسنگی دائمی» قرار میگیره. این مشکل به خاطر این هست که حداقل کالری مورد نیاز بدن هم در اختیار سلولها قرار نمیگیره.
حالت گرسنگی دائمی سلولها، متابولیسم ( سوختوساز ) طبیعی بدن رو با مشکل رو به رو میکنه. چرا که بدن همیشه در حال تلاش برای برطرف کردن گرسنگی هستش.
آسیب زدن به سلول ها نتیجه ی این تغییرات هستش. این وضعیت، متابولیسم طبیعی بدن رو مختل میکنه. در نهایت بعد از قطع این رژیم غذایی، بدن خیلی مشکل میتونه به حالت طبیعی خودش برگرده.
از طرفی بعد از اتمام رژیم، بدن به خاطر گرسنگی دائمی که تحمل کرده، خیلی سریع به دنبال مصرف زیاد مواد غذایی رو میاره که این معمولا بازگشت وزن و یا بد تر از اون، اقزایش بیش از حد وزن رو به همراه داره.
4. خستگی مفرط
زمانی که بدن کالری مورد نیاز و معمول خودش رو دریافت نکنه، خیلی طبیعی هستش که همیشه خسته و بی حال باشه. این مورد هم جزو عوارض جانبی رژیم 1000 کالری هستش.
5. اختلال روانی
وضعیت بدنی و خورد و خوراک ما به صورت مستقیم روی خلق و خو و سلامت روان ما تاثیر میزاره. زمانی که کالری به اندازه کافی و درست به بدن وارد نشه، مغز نمیتونه انرژی مورد نیاز خودش رو دریافت کنه. در نتیجه خلق و خو به حالت عصبانیت نزدیک میشه، تحمل کم میشه و ادامه این موضوع میتونه با پرخاش گری همراه باشه.
6. اختلال در عملکرد غده تیروئید
اگر رژیم غذایی که برای کاهش وزن استفاده میشه، زیر نظر کارشناس یا پزشک باشه، مشکلاتی از قبلی کم کالری تیروئید اتفاق نمیوفته. اما در مورد رژیم هایی مثل رژیم 1000 کالری، خطر ابتلا به «کمکاری تیروئید» بالا میره.
جمع بندی
به طور کلی با توجه به صحبت هایی که در این مقاله شد، رژیم 1000 کالری از نظر تیم کارشناسی زیبیتو با توجه به مشکلاتی که ایجاد میکنه، مورد تایید نیست. در صورتی که شما بعد از مطالعه این مطلب هنوز مصمم هستین تا از این رژیم استفاده کنید، بهتره نکاتی که گفته شد رو رعایت کنید تا کمتری آسیب بهتون وارد بشه.